Esittelyssä Runebergin piparitalo: ”Tämän joulun hitti”

Joulu on piparitalojen aikaa. Mutta käsi sydämellä – eikö ne perinteiset, harjakattoiset mökit alakin olla jo vähän ”nähtyjä”? Kyllä. Ja siksi me täällä Kasper Diem -blogissa olemme tänä vuonna luoneet uuden, innovatiivisen Runebergin piparitalon.

Tämä kansallisrunoilijallemme kunniaa tekevä asumus onkin jotain aivan uutta piparirintamalla. Samalla tavalla kuin kansallisrunoilijamme kirjallinen tuotanto se on sekä lyyrinen että eeppinen. Toisin sanoen kiinteistö josta satayksivuotias maamme voi olla ylpeä.

Lisäksi tämä makeasta taikinasta valmistettu kiinteistö on erittäin helppo rakentaa kotioloissa. Me käytimme itse valmistaikinaa.

Kuten kuvasta näkee, koko talon elementit mahtuvat yhdelle pellilliselle. Täydellisissä olosuhteissa talon osien leikkaaminen + paistaminen käy puolessa tunnissa. Jäähtymisen jälkeen kun kokoamiselle antaa vielä kaksikymmentä minuuttia, talo voi olla tunnissa valmis.

Noin. Jos katsoo oikein tarkkaan, voi melkeinpä kuvitella miten sisällä istuu pieni pipari-runeberg kirjoittelemassa Vänrikki Stålin tarinoita. Tai juuri menossa naimisiin pikkuserkkunsa kanssa. Hetkinen, onko Runebergin piparitalossa kenties vähän pimeä?

Naps. Noin. Paljon parempi. Ja siinä se on – joulun piparihitti. Leipomisen iloa toivoo koko Kasper Diem -blogin henkilökunta!


0 Shares
Tagged , , , , ,