Vuoden graafikko 2013 Strasbourgissa: ”Viisi huomiota EU-parlamenttitalosta”

Koska näyttäisi siltä että ihmiset eivät jaksa äänestää EU-vaaleissa vuoden graafikko 2013 Kasper Strömman on lähetetty alas* Euroopan parlamenttiin Strasbourgissa korjaamaan asia. Tässä viisi havaintoa siitä mitä Euroopan parlamentissa tapahtuu.
*PR-matka.

1) Tuolit EU:n neuvotteluhuoneissa ovat kohtuuttoman painavia. Niin painavia että niissä on pyörät alla jotta niitä voi siirtää. Erittäin epävirallisten kuulopuheiden perusteella tämä on siksi ettei niitä voisi heittää kun ”tunteet kuumenevat”.

2) Yksi Keski-Euroopan villeimmistä kokolattiamatoista sijaitsee EU-parlamenttitalossa.

3) Vuoden graafikko pääsi todistamaan että kun slovakialainen eurokansanedustaja päästää valkoisen kyyhkysen vapaaksi istuntosalissa se ei johdakaan maailmanrauhaan. Vaan lähinnä hämmennykseen.

4) Matkan aikana kävi myös selväksi että vuoden graafikko 2013 on ehkä itsekin ollut hieman EU-ignorantti elämänsä aikana. Paikan päällä käyminen antoi kuitenkin perspektiiviä siihen miten isoja linjoja EU:ssa vedetään. Ja että siksi joku voisi väittää että euro-ääni voi joskus olla jopa ”tärkeämpi” kuin kansallinen.

5) Tarjottimet EU-ruokalassa ovat huomattavasti pitkänomaisempia kuin Suomessa.

Siinäpä ne tärkeimmät. Ja ai niin, muista äänestää.

EU-vaalit pidetään 9. kesäkuuta. Ennakkoäänestys 29.5.–4.6.


0 Shares
Tagged ,