Esittelyssä suklaisuuden linnake

Kaupallinen yhteistyö Marabou ja Asennemedia
www.facebook.com/MarabouSuomi

Joulu on tunnetusti piparkakkuarkkitehtuurin aikaa. Tuhanissa kodeissa ympäri maatamme domestiset harrastearkkitehdit luovat silloin uutta rakennuskantaa – usein punaposkisina ja täynnä intoa.

Mutta. Samaan tapaan kuin varsinaisessa asunnontuotannossa, myös joulun piparkakkuarkkitehtuurissa on ongelmansa: tässä tapauksessa se että rakennukset ovat nimenomaan rakennettu piparista. Koska käsi sydämellä: onko piparkakku materiaalina ehkä vähän liiankin rapeaa? Kasper Diem -blogi on siksi tänään valinnut vaihtoehtoisen rakennusmateriaalin, suklaan.

Niinkuin moni oikea arkkitehti, me lähdimme suunnitteluprosessissamme liikkeelle materiaalin ominaisuuksista ja muokattavuudesta.

Suklaalevy on nimittäin luonnostaan modulaarinen. Siispä arkkitehtuurissa oli myös luontevaa käyttää tätä ominaisuutta hyväkseen. Se inspiroikin meitä keskiaikaisen linnoitusarkkitehtuurin luomiseen.

Miksi linnoitus? Suojautuaksemme piparkakkujen ylivaltaa vastaan, tietysti. Ja teemme sen kunnolla. Keskiaikaiseen linnoitukseen kuuluu esimerkiksi vallihauta. Me täytimme tämän vallihaudan Non Stop -rakeilla, jotka luovat ylimääräisen turvavyöhykkeen keksiaikaisia (sic) vaaroja vastaan.

Ja siinä se on kaikessa komeudessaan: suklaisuuden linnoitus.

Herkullinen suklainen laskusilta takaa ettei kävijän tarvitse kahlata rakeissa astuessaan tähän kaakaolla kyllästettyyn bastioniin. Mutta konstruktio on silti tarpeeksi korkea jotta siitä on hyvät näköalat ympyröivään jouluiseen maisemaan.

Hyvää joulun odotusta toivoo koko Kasper Diem -blogin arkkitehtuuriosasto!


0 Shares
Tagged , , , , , ,