Ruunarisesonki 2023 alkaa tänään: ”Kolme nautinnon viikkoa edessä”

Tänään alkaa ruunarisesonki 2023, joka tarkoittaa että tästä päivästä alkaen voi hyvällä omallatunnolla nauttia kansallisrunoilijamme kunniaksi luotuja torttuja, aina Runeberginpäivään saakka 5.2.

”Mutta Kasper”, sanot, ”minähän olen jo syönyt ruunareita tänä vuonna”? Niin. Tänä päivänähän on hyvin tyypillistä että ruunareita on saatavilla ympäri vuoden – mutta se on väärin ja tuomittavaa. Oikeaoppisesti Runebergintorttusesonki alkaa nimittäin 15. tammikuuta, ja jatkuu siitä itse juhlapäivään saakka. Nautinto kun on niin paljon isompi jos tämä kausiherkku pidetään kausiherkkuna.

Mitä tapahtuu Runeberginpäivän jälkeen? Silloin on vielä mahdollisuus nauttia viimeiset punalaputetut tortut muutaman päivän ajan, kunnes koittaa taas 49 viikon ruunariselibaatti. Mutta se on sen ajan murhe – nyt nautitaan.

Eläköön Runebergintortut!


0 Shares
Tagged , ,