Kansalaiset raivoissaan: Suomen elämänlaatu ei millään maailman parasta

FInnPoo

Viime viikolla julkaistun Social Progress Index 2016:n mukaan Suomen elämänlaatu on maailman parasta. Kiitosta saivat mm. valtion kyky vastata väestön sosiaalisiin, yhteiskunnallisiin ja elinympäristöön liittyviin tarpeisiin.

Vaikka tämän sinänsä pitäisi olla hyvä uutinen, kaikkia tämä tieto ei miellytä. Saaresmaan Jukka on suorastaan sydämistynyt.

”Tämä on pahin päivä Suomen historiassa. Jos on jossain ykkösenä suunta ei voi tästä voi olla kuin alaspäin. On tämä nyt perkele. Todellinen tragedia maallemme. Joka on muuten paska maa.”

Myöskään pelkästään etunimellä esiintyvä Marjatta on tuohtunut.

”Ei kiitos tällaisille tutkimuksille! Sanoisin että tämä maa on saanut tarpeeksi puoluettomista eksperteistä jotka aivopesevät kansaa tällaisilla tuloksilla, vaikka minulle syötettiin vastikään erittäin mautonta sairaalaruokaa toipuessani maksuttomastasta kaihileikkauksestani. Täällä on asiat huonosti, ja sillä siisti.”

Saaresmaan Jukka näkee toisin kuin Marjatta kuitenkin pientä syytä optimismiin.

”Toisaalta, ehkä tutkijoilla on vain mennyt paperit sekaisin? Hehän ovat myös vain ihmisiä jotka tekevät virheitä. Luultavasti tässä on käynyt niin, ja oikeasti Ruotsin pitäisi olla ykkösenä.”

Onnellisuustutkija Bo Hager pitää kommentteja hyvin kuvaavina.

”Nämä lausunnot ovat täysin linjassa oman tutkmukseni kanssa. Elämänlaatumme saattaa olla maailman parasta, mutta mitä tulee kykyyn nauttia siitä olemme ikävä kyllä vielä kehitysmaa.”

Hager kohauttaa hartioitaan.

”Mutta fakta on se että jonkun on aina oltava paras, ja tällä kertaa se osui  Suomeen. Mutta olemme sisukasta kansaa ja selviämme kyllä tästäkin.”


0 Shares
Tagged , , , ,