Sananvapaus vaarassa Hämeentien pyöräteiden myötä

Hameentie

Kasper Diem/Kallio

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti eilen että Kallion Hämeentielle rakennetaan pyörätiet ja yksityisautoilua rajoitetaan. Varsinkin Hämeentien varressa asuvat pitävät muutosta hyvänä, mutta kaikki eivät tietenkään ole yhtä mielissään.

Varsinkin innokas autoilija Saaresmaan Jukka on uutisesta todella harmissaan. Vantaalta päivittäin Helsinkiin ajava Saaresmaa näkee päätöksen varsinaisena ”emämunauksena”.

”On kyllä huono päätös. Todella huono. Nytkö minä joudun muuttamaan ajotottumuksiani? Tätä päätöstä ei todellakaan ole harkittu loppuun saakka. Ja kaikki tämä jonkun pyöräkaistan takia jota ei tarvita, koska minä en liiku pyörällä.”

Saaresmaa näkee varsinkin argumentin kaupunkitilan rauhoittamisella ”turhana”.

”En osta sitä argumentti koska kasvoin itse vilkkaan moottoritien ajoväylien välisellä viherkaistaleella. Herää kysymys miksi minä oikein maksan kunnallisveroa.”

Mutta eikö Saaresmaa maksa kunnallisveronsa Vantaalle?

”Tuo on saivartelua ja lillukanvarsiin tarttumista, sekä olkinukke. Kyllä sen melkein arvaa että se on SSS-hallitus joka on loppujen lopuksi tämänkin takana. Alas Stubido!”

Mutta entäs kun tosiasiallisesti yli 70% Kallion talouksista on autottomia?

Saaresmaan Jukka näyttää hölmistyneeltä.

”Siis ei kai kukaan tässä nyt ole kysynyt jotain hiton kalliolaisen mielipidettä? Tässä on nyt kyse minun sananvapaudestani joka on vaarassa jos minä en saa ajaa autoani missä haluan. Siinä ei mikään asumisviihtyvyys yksinkertaisesti paljon paina!”

Saaresmaa sytyttää itsekäärityn savukkeen ja nojaa vuoden ’91 Nissan Primeraansa.

”No, ei kai tässä muu auta kun ajaa Hämeentietä edestakaisin niin kauan kun voi, ja sitten u-käännökset aina Kurvissa ja Hakaniemessä. Ennenkuin sekin kielletään.”


0 Shares
Tagged , , , , ,