Huonoimmat työtarjoukset, osa II

Menestyja

Jonkin aikaa sitten me täällä Kasper Diem -blogissa kirjoitimme meille lähetetyistä huonoista työtarjouksista. Sen jälkeen työtarjoukset olivat pitkään asiallisia.
Mutta nyt vaikuttaisi siltä kuin jotain olisi tapahtunut, koska huonoihin ehdotuksiin on tullut uutta puhtia. Tässä top 5.

1. ”Hei, pääsisitkö puhumaan turkulaisen kauppakorkeakoulumme järjestämään markkinointiseminaariin? Emme maksa siitä, koska tapahtuman luonteeseen ei kuulu puhujapalkkiot. Mutta tämä olisi hieno tilaisuus word of mouthin lailla levittää mainetta!”

Onpa sääli ettei ole luvassa palkkiota, mutta minkäs tapahtuma luonteelleen mahtaa? Mutta vakavasti puhuen, kuuluuko tällaiset ehdotukset oikein paikan opetussunnitelmaan? Sinänsähän se tekisi järkeä.

2. ”Hei, mainostoimistomme järjestää mainosfestivaalia ja haluaisimme että analysoisit sen puitteissa erilaisia asioita Facebook-sivuillamme. Budjettimme on tasan 0 euroa, mutta korvaamme tämän pääsylipulla tapahtumaan sekä huomattavalla näkyvyydellä. Tapaaminen ei velvoita sinua mihinkään.”

Vau, jännää ettei yksi Suomen suurimmista mainostoimistoista ei ole tajunnut budjetoida rahaa itselleen festivaalin järjestämiseen? Mutta miksi tuo viimeinen lause on kuin suoraan Apu-lehden suoramarkkinointikirjeestä? Vai puhuvatko kaikki mainostoimistoihmiset tällä tavalla?

3. ”Hei, luin erään blogikirjoituksesi ja pidin sitä mahtavana. Saanko käyttää kirjoitusta tausta-aineistona sketsille? Ai ei vai? Ideathan ovat universaaleja, ei niitä kukaan voi omistaa.”

Mielenkiintoista tässä on että kysyjänä on eräs nuortenlehden päätoimittaja joka erikoisalue on mediakasvatus. Mutta kirjoitimmekin jo tästä aikaisemmin täällä.

4. ”Olemme mainostoimisto joka haluaa pitää yhteyttä asiakkaisiinsa järjestämällä markkinointiseminaarin. Haluaisitko matkustaa Lahteen ja esiintyä ilmaiseksi siinä? Olemme sitä mieltä että olisit oikein hyvä ja piristävä.”

Mikään ei ole niin piristävää kun matkustaa toiseen kaupunkiin jotta random mainostoimiston asiakkaat olisivat tyytyväisiä.

5. ”Opetus- ja kulttuuriministeriöstä päivää. Järjestämme Finlandiatalossa tapahtuman johon tulee yli 700 vierasta ympäri maailman. Haluaisitko tulla piirtämään kahdeksi päiväksi tapahtumaan? Tarjoamme ateriat.”

Tämäkö nyt on sitä hallituksen paljon mainostamaa talkoo-henkeä?

Nyt tiedämme tietenkin mitä aiot sanoa. Aiot sanoa ettei se ei ole tyhmä joka pyytää. Mutta itse asiassa tämä ei ole aivan totta. Koska lainaten Jan Zapaśnikin Facebook-seinää:

”Olen kyllästynyt kuulemaan samaa mantraa kuinka “suomalainen on rehellinen” ja häneen voi luottaa… Ei mene viikkoakaan kuulematta ihan uskomattoman typerää lausetta “ei se ole tyhmä joka pyytää, vaan joka maksaa”. Tämä yksittäinen lause kuvastaa hyvin moraalista tilaamme. On nykyään ikään kuin ihan okei vähän kusettaa.”

Siltä se nyt vähän vaikuttaisi.


0 Shares
Tagged , , , , ,