Tallipiällikkö: mitä kriitikot sanovat?

TallipiallikkoBla520

Moni lukijoistamme on ehkä huomannut että mainio Tallipiällikkö-sarjakuva on nyt kaupoissa. Me täällä Kasper Diem -blogissa pidämme sitä tietenkin maailmanluokan teoksena. Mutta mitä muut sanovat? Tässä tähänastinen yhteenveto.

Helsingin Sanomat pitää Tallipiällikköä ”miellyttävästi sulavana kokonaisuutena”. Kriitikko pitää lisäksi hahmoja ”äärimmäisen ilmeikkäinä” ja dialogia runsaana mutta selkeänä. Lue arvostelu tästä.

Aamulehti taas pitää Tallipiällikkö ”pirskahtelevan yllättävänä”. Lisäksi piirrostyyliä kehutaan hauskaksi, ja viivaa eloisaksi. Lue arvostelu tästä.

Miesbloggaaja

Suomen Sarjakuvaseuran Sarjainfo-lehti taas ei tyydy niinkään arvostelemaan Tallipiällikköä, vaan analysoi samaan syssyyn suurinpiirtein tekijän koko tähänastisen tuotannon. Arvostelu ei ole luettavissa netissä, mutta aiomme mielivaltaisesti poimia tekstistä lempikohtamme ”sisältää tutunlaista kepeästi käsiteltynä mutta sisällöltään vankaa yhteiskunnallisuutta ja terväviä huomioita nykyelämästä.” Emme voisi olla enemmän samaa mieltä.

Sarjakuvaportaali Kvaak.fi:n mielipide on että Tallipiällikko on ”verraton absurdin huumorin ilopilleri”. Sen lisäksi arvostelija haluaa vielä alleviivata että albumi ei nimestään huolimatta ole mikään murresarjakuva. Lue arvostelu tästä.

Kodin kuvalehden Kirjasieppo-blogin arvio taas on että ”tarinassa ei ole järjen hiventä, ja se on juuri niin kuin olla pitää”. Blogi arvelee lisäksi että pelkistetyn piirrostyylin selitys saattaa olla vuoden vauva, missä saattaa olla perääkin :) Lue arvostelu tästä.

KasperLaserTallipiallikko520

Kaiken kaikkiaan Tallipiällikko vaikuttaisi siis olevan sangen mielenkiintoinen teos.
Ja mistäs sitä saikaan, kysyt? No vaikka tästä.


0 Shares
Tagged , , , , , ,