Vuoden graafikon top 5 huonoimmat työtarjoukset

Menestyja

Vuoden graafikolle tulee kohtalaisen paljon työtarjouksia. Suurin osa ovat kiinnostavia, jotkut ei niinkään. Ja  sitten on vielä erikseen ns. ”random” -pyynnöt. Tässä viimeisen vuoden ajan tulleet huonoimmat työtarjoukset top 5 – ja tällä kertaa niitä ei ole edes tarvinnut keksiä.

1. ”Haluaisin edustaa sinua nyt kun olet Vuoden graafikko. Olen hyvä puhumaan, varman siksi että olen suoraan alenevassa polvessa sukua sekä Helen Scherfbjeckille, Jörn Donnerille että Runebergille. Jakaisimme tuoton niin että sinä saat 30% ja minä 70%. Miten niin on huono diili? Proikkarointiin menee resursseja, eiks vaan?

”Proikkarointi” on kyllä niin pirullista, aina syömässä resursseja.

2. ”Meille tulee Turun torille iso kasa taideteoksia mistä kansalaiset saavat kulkea ohi ja poimia itselleen oman kappaleen. Tämä lisää taiteen arvostusta. Ajattelimme että sinä haluaisit taiteilijana lähteä mukaan sponsoroimaan tätä tärkeää hanketta jollain vanhalla teoksella.”

Vaikea ymmärtää millä tavalla se lisäisi taiteen arvostusta?

3. ”Meidän yhdistyksellä on vireillä kampanja joka pyrkii siihen että lehdenjakajille saataisiin kunnon palkat. Rakentaisimme kampanjan sinun piirtämien sarjakuvien ympärille. Kysyin juuri pomolta voidaanko tästä maksaa palkkaa, ja kuulemma ei. Mutta ymmärrät varmaan mitään tärkeää tämä on.”

Herää kysymys miksi lehdenjakajan työ on niin paljon tärkeämpää kuin kuvittajan jonka oletetaan näköjään tekevän töitä ilmaiseksi? Onko se siksi että lehdenjakoon päinvastoin kuin kuvitukseen ei sisälly minkäänlaisia taitoja?

4. ”Haluaisimme että suunnittelet meidän isolle sanomalehdellemme joulupaperin. Palkkioksi julkaisemme jutun mistä sinulta kysytään viisi kysymystä. Toivomme tietenkin kaikkia oikeuksia koska tulemme käyttämään suunnittelemaasi paperia myös markkinoinnissamme. Toivomme että vastaan nopeasti koska tässä on todella kiireellinen aikataulu”.

Tässä kiteytyy todellinen joulun henki.

5. ”Olen 34-vuotias eronnut helsinkiläinen(?) ja haluaisin että suunnittelisit levylleni kannen. Siitä ei sinänsä makseta, mutta luulisi että ilmainen viina, kasvava maine ja itseään tarjoavat naiset keikoillamme riittää”.

Ei riitä.


2 Shares
Tagged , ,

4 thoughts on “Vuoden graafikon top 5 huonoimmat työtarjoukset

 1. liisa says:

  hyvä vuoden design-ihminen,
  kuljin juuri sen Hesperianpuiston kyyneleenmuotoisen muistolähteen ohi, joka on talveksi peitetty nyt vanerilla. satoi, ja aivan vanerilammen eteen oli muodostunut juuri lähteen muotoinen ja kokoinen sadevesilammikko. mietin, onko tämä sattumaa vai alkuperäisdesigniin kuulunut ilmiö?

 2. Antero Alaniva says:

  En tykkää. Viimeisessä vuoden graafikko lyttää “itseään tarjoavien naisten” arvoa.

 3. Kristian says:

  Tätähän se on. Hyvä kirjoitus.

 4. […] 5 huonoimmat työtarjouksensa kuluneen vuoden ajalta. Nautin niiden lukemisesta tavattomasti, kirjoitus löytyy täältä. Minäkin haluan, nimittäin muistella kulunutta […]

Leave a Reply