Tunnetko nämä kuplat?

Maassamme vaanii monta vaaraa, joista monia kutsutaan kupliksi. Kasper Diem -blogi selvitti missä mennään.

PunavihreakuplaPieni

Punavihreä kupla
Punavihreä kupla on tarunhohtoinen paikka joka tiettävästi sijoittuu Helsingin kantakapunkiin, mutta jolla ei ole tarkkoja rajoja. Vaaralliseksi paikasta tekee sen että se ei perustu autoiluun, ja on siksi epäilijöiden mukaan epäisänmaallinen ja pelottava.

Kyseenalaiseksi tämän kuplan tekee myös se että sen sisällä käytetään monia moderneja asioita niin kuin tofu ja tuli. Nämä keksinnöt eivät vielä ole ehtineet levitä muualle maahan, ja siksi niitä  pidetään uhkaavina ja pelottavina.

Punavihreän kuplan vastakohta on rasistinen muuttotappiokunta. Se taas on paikka jota punavihreästä kuplasta puhuja pitää ainoana oikeana suomalaisena elämänmuotona.

Asuntokupla2pieni

Asuntokupla
Asuntokupla on pelätty tila missä kaikki asuntojen hinnat äkkiä nollautuvat yön yli. Se on myös syy miksi monet eivät voi/halua ostaa omaa asuntoa.

Pääkapunkiseudun asuntokuplabarometri on sinänsä ollut punaisella viimeiset viisitoista vuotta, mutta silti pelättyä puhkeamista ei vielä ole tapahtunut. Tämä on ollut pettymys monelle sormenheristäjälle, mutta ei tarkoita ettei asuntojen hinnoista voisi hetkenä minä tahansa tippua satojatuhansia euroja.

Jos varoituksista huolimatta ostit yksiön vuonna 1999 sen arvo ylittää tänä päivänä kuitenkin helposti Suomen bruttokansantuotteen, ja teit hyvät kaupat.

SosiaalinenKuplaPieni

Sosiaalisen median kupla
Sosiaalisen median kuplalla tarkoitetaan huolestuttavaa tilannetta jossa tutut ihmiset keskustelevat keskenään. Miksi se on huolestuttavaa? Koska se tapahtuu internetissä joka on lainsuojaton hakkerien temmellyskenttä josta ei tule kun viruksia tietokoneeseen.

Itse ihminen joka käyttää termiä sosiaalisen median kupla kokee olevansa uskomattoman laajakatseinen koska hän lukee sekä Hesaria että Suomen kuvalehteä. Niiden kautta maailma näyttäytyykin uskomattoman monivivahteisena paikkana, ja vaaraa kapeakatseisuudelle ei ole.

Internetin voisi sosiaalisesta mediasta -kieltäytyjän mielestä muuten räjäyttää, mutta silloin lempilehtien iPad-versiota ei voisi lukea mökillä.

Ja se olisi tietenkin sääli.


0 Shares
Tagged ,