Keskustalle ja Perussuomalaisille omat pukuhuoneet eduskuntaan

Kukkaedus

Helsinki / Kasper Diem

Kasper Diem -blogin saamien tietojen mukaan eduskunnan sosiaalitilat menevät seuraavaksi remonttiin perjantaisen äänestyksen johdosta jossa päätettiin tasa-arvoisen avioliittolain puolesta.

Sekä Keskustan että Perussuomalaisten leiristä ilmoitettiin heti kello kahden jälkeen iltapäivällä että ei ole enää turvallista käyttää eduskunnan pukuhuoneita ja saunatiloja ilmastossa missä yli puolet kansanedustajista kannattaa avioliittoa sukupuolirajojen yli.

Nimettömänä pysyttelevä Keskustan kansanedustaja on huolissaan.

”Tässä uudessa sateenkaari-ilmapiirissä en kertakaikkiaan näe realistisena että jakaisin pukuhuoneen ihmisen kanssa joka antaa kahden naisen tai miehen mennä naimisiin keskenään tuosta vain.”

”Sehän on nimittäin sanomattakin selvää että seuraavaksi nämä ihmiset menevät sanoista tekoihin. Ja siinä tapauksessa ei tarvita paljon mielikuvitusta päättelemään että eduskunnan sauna on siihen mitä paras paikka.”

Eduskunnan kanslian mukaan päätöstä tehdessä lisäkulua ei osattu otettu huomioon, mutta toteaa että kansanedustajien toiveet täytyy siitä huolimatta aina toteuttaa. Se on hyvän parlamentaarisen tavan mukaista.

Kanslian mukaan eduskunnan pihalle tuodaankin ensi hätään siirrettävä tynnyrisauna ja pukeutumiskontti, mutta että osa avustajien työhuoneista muutetaan ns. ”superheterosaunoiksi” vielä ennen joulua.

Keskustan edustaja pitää ratkaisua tyydyttävänä.

”Hyvä että tähän saatiin nopea ratkaisu. Jokainen voi itse miettiä niitä kuumia ja kiiltäviä kehoja siellä saunan hämärässä puhumassa rauhallisella äänellä politiikkaa. Ei todellakaan tarvita paljon mielikuvitusta visualisoimaan mihin sellainen voi johtaa.”


0 Shares
Tagged , , ,