Modernin elämän rakennuspalikat #2: Facebook

Facebook-Logo-and-Mark-Zuckerberg

Sarjassa käydään läpi modernin elämän peruskivet jotta sinun ei tarvitsisi.

Facebook on tietokoneella tai puhelimella käytettävä tietokone-ohjelma jonka ansiosta voit olla vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa.

Vuorovaikutuksen tapoja on kuitenkin monia. Siksi teimme pienen oppaan tärkeimmistä Facebook-päivittämisen strategioista joista voit valita oman tapasi.

”Haluan kertoa hyvästä elämästäni”
Toivoisit että kaikki ymmärtäisi miten ylivoimainen elämäntyylisi on muihin verrattuna.  Siksi on tärkeää aina raportoida jos käyt suositussa ravintolassa, lomalla tai hankit muodikkaita huonekaluja. Pahin mahdollinen skenaario tässä elämässä olisi jos vahingossa kertoisit uni-ongelmistasi tai avio-erostasi.

”On tärkeää kertoa kaikesta”
Facebook-taktiikkasi on oksentaa aikajanallesi ihan kaikki mitä tapahtuu elämässäsi. Mikään ei saa jäädä kertomatta! Rapisevatko talvirenkaat ajaessa? Kerro siitä. Oletko nälkäinen? Haluaisimme kuulla siitä lisää! Olet Ikeassa? Ihan oikeasti? Valitettavasti Facebookissa  pystyy suodattamaan toisten statuksia, jolloin vaarana on että joudut tämän toimenpiteen uhriksi. Mutta jos yksikin ystäväsi vielä kuuntelee, se on kaiken vaivan arvoista.

Tomera kuntoilija
Sinulla on usein Facebook kytkettynä johonkin puhelinsovellukseen joka kertoo kuinka pitkään olet juossut jotta kaikki varmasti ymmärtäisi miten reipas olet. Bonuksena voit kertoa ruokavaliostasi, ja mahdolliseste että ”nyt voi sitten hyvällä omallatunnolla tämän jälkeen syödä kuppikakun”.

Yli 60-vuotias
Liityit todennäköisesti alunperin Facebookiin stalkataksesi mitä lapsesi siellä tekevät. Huomasit ettei siellä mitään erikoista tapahdu, ja pystyit hengähtämään helpotuksesta. Sitten ymmärsit ettei Facebookinkaan postata ihan kaikkea, ja kurkkuasi rupesi taas kuristamaan. Facebookissa sinulla on alle 100 ystävää. Huom! Tämä ei kuitenkaan tarkoita samaa kun ”ystävät” oikeassa elämässä , vaan on ohjelman käyttämä nimitys kontakteille joille on vaan annettu mukavamman kuuloinen nimi. Nykyään pelaat Facebookissa lähinnä Farmvilleä ja postaat luontokuvia mökiltä.

Bed-Concept-from-The-Facebook-Logo-3

Pintaremontoija
Olet noin 30-vuotias, usein ostanut ensimmäsen asuntosi ja nyt haluat jakaa kaikkien kanssa minkälaisia laattoja olet ajatellut kylpyhuoneeseen ja miten iloiseksi tulit kun ”muovimaton alta paljastui hyväkuntoinen lautalattia”. *Blocked*

Nostalgikko
Katselet monesti 90-luvun musiikkivideoita Youtubista ja haluat että muutkin ymmärtäisi miten hienoa aikaa se oli sinulle. Hei katsokaa, nyt postaan Oasiksen Wonderwallin! Ja heti sen perään Blurin Countryhousen! Miten niin ”kuulit nuo jo kaksikymmentä vuotta sitten”, Miksi niitä ei voisi kuunnella uudelleen ja uudelleen ja jakaa koko maailman kanssa?

Tarkkailija
Ei ikinä itse kirjoita mitään, mutta käytät enemmän aikaa kun kukaan muu Facebookissa ja tiedät aavemaisen hyvin mitä muut ovat postanneet. Tiedäthän että sinunlaisillesi on nimi? Se on ”stalkkeri”.

”En ole Facebookissa”
Sen jälkeen kun Facebook-käyttäjät ylittivät yhden miljardin rajan olet ruvennut miettimään olisiko sittenkin järkeä ottaa osaa tähän hullutukseen, mutta tätä nykyä facebookittomuudesta on tullut sinulle jonkinnäköinen outo periaate. Tämä ei tietenkään estä sinua kurkkimasta innokaasti puolisosi olan yli kun hän käyttää ohjelmaa ja selailemasta toisten kuvia jos Facebook on jäänyt koneelle auki. Iältäsi voit olla miten vanha tahansa.

Vielä lopuksi: kesä tulee, viimeistään nyt on aika ruveta miettimään miten kuvata niitä paljaita varpaitasi mökillä/lomalla!


0 Shares
Tagged

Leave a Reply