Suuret vedätykset #1: pähkinät

Pähkinä on kasvitieteellisesti katsoen kuiva, aukeamaton hedelmä. Ewww. Mutta tiesitkö ettei suurin osa pähkinöistä edes biologisesti katsoen ole pähkinöitä? Tässä pieni katsaus.

green-pistachio

Pistaasipähkinä
Pistaasi on herkullinen varsinkin paahdettuna ja suolattuna, mutta tiesitkö ettei se biologisesti katsoen ole pähikinä, vaan luumarjan siemen? Antaa ajattelemisen aihetta, eikö?

coconutSMALL

Kookospähkinä
Kookospähkinästä saatavaa rasvaa pidetään tänä päivänä hyvin terveellisenä, mutta tiesitkö että itse kookospähkinä on biologisesti katsoen kookospalmun hedelmä? Huijausta!

Cashew SMALL

Cashewpähkinä
Cashewpähkinä ei muuten todellakaan ole pähkinä, vaan munuaispuun siemen. Pitihän se arvata.

walnut

Saksanpähkinä
Saksanpähkinää nyt todellakin voisi luulla pähkinäksi, mutta itse asiassa kysessä on hedelmän kivi, joka on verrattavissa kirsikankiveen. Just.

dish-provenance_peanutbutter-600x567

Maapähkinä
Varmaan luulit että maapähkinä – joka yleensä esiintyy suolattuna oluttuopin vieressä – olisi pähkinä, mutta näin ei tietenkän ole. Se on palkokasvin siemen.

hazelnutsSMALL

Hasselpähkinä
Uskokaa tai älkää, mutta hasselpähkinä on biologisesti katsoen pieni peruna(?). Silti sitä itsepintaisesti vuodesta toiseen kutsutaan pähkinäksi vaikka sen oikea nimi pitäisi olla ”hasselperuna”.

Okei, tuon viimeisen keksimme. Hasselpähkinä on pähkinä. Sentään joku asia vielä seisoo sanojensa takana!


0 Shares
Tagged , ,

Leave a Reply