Team Strömppiksen kampanja otti digiloikan: ”Niinkuin Pirkka-versio Metaversestä”

Kirpeä aamu Helsingin Kalliossa. Kuvaa on käsitelty.

Lehdistä on saanut lukea että eduskuntavaaliehdokkaiden budjetit ovat nousussa. Vuoden 2015 vaaleissa ehdokkaiden budjetit olivat keskimäärin 11 500 euroa. Valituksi tulleet taas käyttivät keskimäärin 38 000 euroa kampanjointiin. Isoimmat budjetit ylittivät jo 100k rajan.

Tämä ei tietenkään ole ongelma jos siihen on varaa. Mutta samalla kun seuraa kasvavia vaalibudjetteja se pistää miettimään. Että edustaako henkilö enää kansaa, jos kansanedustajina on vain ne joilla on ollut varaa laittaa keskivertaisen suomalaisen vuositulon verran flaijereihin ja jääraappoihin?

Rapsakka maaliskuinen aamu Helsingin Hakaniemessä. Kuvaa on käsitelty.

Team Strömppis on luonnollisesti tietoinen tästä, ja elävä esimerkki siitä että voi olla maltillisemmallakin budjetilla liikkeellä. Silloin on vain tehtävä niin kuin muutkin 2020-luvulla – muokata todellisuutta. Toisin sanoen kuvakäsitellä kaupunkimaisema mieleisekseen, ja sen jälkeen luotettava siihen että katsojan aivot eivät myöhemmin erottele ovatko nähneet oikean mainoksen kaupungilla vai pelkästään photoshopatun version. Ovelaa, Kasper. Sitä voi vaikka ajatella hieman masentavana versiona Pokemon Go:sta. 

Pala kauneinta Helsinkiä. Kuvaa muokattu kuvankäsittelyohjelmalla.

Missään nimessä ei tietenkään voi sanoa että rahalla pääsee eduskuntaan. Mutta ainakin itse olen iloinen siitä että elämme ajassa jossa on muitakin tapoja. Joten eläköön ”digiloikka” – ja muista äänestää.

Ihan fyysisesti.


0 Shares
Tagged