Team Strömppis aloitti kampanjoinnin: ”Saisiko olla jotain kotimaista, viileää ja biohajoavaa?”

Eduskuntavaalit ovat käynnissä, ja kaupungilla saa näinä päivinä väistellä feissarien lisäksi myös innokkaiden ehdokkaiden tukijoukkoja. Käteen ilmestyy monesti flaijeri tai makeinen. Joskus voi saada kynän jossa on ehdokkaan nimi. Hyvin harvinaisissa tapauksissa jopa jääskraban.

Syy tähän on selvä, ja sama kuin miksi messuilla jaetaan vastaavia tuotteita: pienen lahjan vaihtaessa omistajaa on helpompi aloittaa keskustelu. Jääraappa toimii kirjaimellisesti jäänsärkijänä.

Sitten spoiler alert: olen itsekin ehdokas tämän kevään vaaleissa. Ja siksi olen kaupunkiantropologisessa hengessä seurannut tätä kampanjointia tarkemmin kuin aiempina vuosina. Mutta koska nyt on 2023 olen lähinnä reagoinut siihen miten paljon polyesterisiä tiimiliivejä, lippusia ja muuta tilpehööriä tukijoukot ovat tuottaneet. Ja miettinyt mitä itse voisin jakaa niin etten samalla tekisi enemmän haittaa kun hyötyä ympäristön kannalta.

Ratkaisu oli kuitenkin ilmeinen, ja suoraan silmien edessä: lumipallo. Se on kotimainen, viileä ja biohajoava. Se tuntuu hyvältä kädessä, on raikkaan värinen ja tuntuu hyvältä viskata. Loppujen lopuksi tietenkin vain kourallinen vettä. Mutta mitä tärkeintä: asia joka elää ehkä pian vain muistoissa jos ilmasto muuttuu liikaa. Oikein hyvin keksitty, Kasper.

Vaalikampanjointi on siis aloitettu, vaaleihin taas melkein tasan kuukausi. Muista äänestää! 


0 Shares
Tagged , , ,