Vuoden graafikko 2013: ”Olen osallistunut Turun toriaidan kuvituskilpailuun”

Turun kaupungilla on tällä hetkellä meneillään kuvituskilpailu. Kaupungin torin alle ollaan nimittäin kaivamassa parkkiluolaa, josta syystä torilla tulee olemaan väliaikainen rakennustyömaa-aita ainakin seuraavan kahden vuoden ajan. Tähän aitaan kaupunki toivoo nyt saavansa ”juuri sinun ideasi”.

Onkin hienoa miten Turku osoittaa tällä eleellä arvostavansa taidetta, sekä taidekentän toimijoita. Hieno aloite!

Ai niin, paitsi ei tietenkään arvosta niin paljon että palkintoa olisi muuta kun että tekijä ”saa nimensä valmiin teoksen yhteyteen”. Sekä tietenkin ”lahjakortteja”. Toisin sanoen, työpanosta vastaan kaupunki tarjoaa niinsanottua näkyvyyttä.

Kertauksen vuoksi, tässä on siis pieni taulukko siitä miten Turun kaupunki aikoo palkita kaikki toriparkkiprojektiin osallistujat:

Työvaihe / palkkio
Parkkiluolan suunnittelija: rahapalkkio
Parkkiluolan urakoitsija: rahapalkkio
Projektiin osallistuvat kaupungin virkamiehet: rahapalkkio
Kaivinkoneenkuljettajat: rahapalkkio
Kuorma-autonkuljettajat: rahapalkkio
Työmaa-aidan rakentaja: rahapalkkio
Työmaa-aidan teoksen toteuttaja: nimi teokseen ja ”lahjakortteja”

On sanomattakin selvää että me täällä Kasper Diem -blogissa haluamme osallistua näin hyvään kilpailuun. Ja palkintona oli siis ennen kaikkea ”nimi teokseen”? Sittenhän tämä on selvä juttu:

Olemmekin aika tyytyväisiä tähän ehdotukseen.

Huomaa että emme missään nimessä halua että tätä pidettään pelkkänä ”vitsinä”. Siksi lisäsimme suunnittelemamme näkyvyyden joutsenmerkin oikeaan kulmaan. Ohjeissa kun kehotettiin laittamaan ”luovuutta peliin”.

Joten eiköhän tämä kisa ole tällä selvä. Mistä ne lahjakortit lunastettiinkaan?


0 Shares
Tagged , , , ,