Arvostelussa Viestinnän tulevaisuus -lehti

ViestinnanTulevaisuus1

Kasper Diem -blogin kuukauden lehti on tässä kuussa Viestinnän tulevaisuus. Se on toimittaja Jukka Vuorion julkaisema omakustannelehti, ja käsittelee… wait for it… viestinnän tulevaisuutta.

ViestinnanTulevaisuus2

Ihan aluksi disclaimer: Jukka ei sitten ole kuka tahansa toimittaja. Jukka on Suomen suosituimman miesbloggarin Kasper Strömmanin itsenimitetty luottotoimittaja. Se tarkoittaa että suhteemme on uniikki ja herkkä kuin lotuskukka, ja tulee luonnollisesti heijastumaan tämän lehden arvosteluun.

Mikrobitti

Onneksi lehti on kuitenkin sen verran mielenkiintoinen ettei se pääse värittämään lopputulemaa liiaksi.
Mikä sitten on Viestinnän Tulevaisuuden kova ydin? Yksi sana: kasarinostalgia. Jukka rakastaa 1980-lukua. Hän rakastaa sitä niin paljon että voisi mennä kyseisen vuosikymmenen kanssa naimisiin. Siksi lehti alkaakin jonkun Mikrobitti-lehden palstan muistelulla.

Perttu

Nykyaika on kuitenkin heti perään voimakkaasti läsnä Perttu Häkkisen haastattelun muodossa. Haastattelu on perusteellinen ja hyvä. Tunnemme tutustuvamme Perttuun tekstiä lukiessamme. Se on mukansatempaavaa ja intensiivistä.

Mediaala

Sen jälkeen Maaretta Tukiainen kertoo millaista on olla toimittaja tänä päivänä. Se kuulostaa kyllä vähän samalta kuin millä tahansa alalla, pitää verkostoitua ja omaksua työnsä elämäntapana. Toimittajuus – niin helppoa.

EnHalua

Mutta mitä nyt – Marie von Bell ei seuraavalla sivulla haluakaan olla toimittaja? No, ehkei se sitten olekaan kaikkia varten.

PaperiVoitolla

Onneksi veteraani-paikallislehtitoimittaja Heikki Jämsén vie meidät heti tämän jälkeen turvallisesti takaisin 1980-luvun tunnelmiin, jossa muistellaan sitä kun lehdet oli vielä paperia ja kirjoituskoneet rautaa.

KasperTulevaisuus

Loppuarvostelu: Viestinnän tulevaisuutta voisi kuvailla light-versioksi Journalisti-lehdestä. Niin sanottua median murrosta käsitellään monelta eri kantilta, ja silloinkin kun sitä ei käsitellä se vähintään langettaa pitkän varjonsa juttujen ylle.

Ollaakseen omakustanteena kustannettu fanzine-tyyppinen julkaisu Viestinnän Tulevaisuus on myös odottamattoman professionaalinen; yleensä tämäntyyppiset lehdet ovat punkahtavampia. Tämän lehden mikä tahansa jutuista taas voisi olla yhtä hyvin julkaistu missä tahansa valtalehdessä.

Mutta toisaalta, mitä muuta voisikaan odottaa luottotoimittajaltamme? Ammattitaidosta ei niin vain pääse eroon.
Arvosana: 5/5

Viestinnän Tulevaisuus -lehden kakkosnumero ulkona nyt.


0 Shares
Tagged , , , ,