Arvostelussa maailman Helsinginkadut

Helsinginkatu

Helsinginkatu. Sitä ei turhaan pidetä Helsingin paraatikatuna, mutta senhän kuulee jo nimestäkin. Lukuisat suurmiehet ovat asuneet sen varrella, mukaanlukien vuoden graafikko 2013 vielä muutama vuosi sitten.

Kaikin puolin tärkeä katu siis, mutta onko se uniikki? Ei. Maailma itse asiassa vilisee Helsinginkatuja. Me täällä Kasper Diem -blogissa kävimme Google Mapsin avulla läpi maailman Hesarit ja pisteytimme ne. Hyvää matkaa!

 

ViaHelsinki

1. Via Helsinki, Budapest
Suomea ja Unkaria ei yhdistä pelkästään samaan kieliperheeseen kuuluminen, molemmissa maissa on myös anonyymejä kuusikaistaisia teitä joita ylitää betoniset sillat joihin on töherretty. Ei se sukulaisuus taida olla tuulesta temmattua.
Arvosana: 3/5

ViaHelsinki

2. Via Helsinki, Rooma
Kaikki maailman tiet vievät Roomaan, paitsi yksi – paikallinen Helsinginkatu. Se vie rakentamattomalle tontille Suur-Rooman laitamilla. No, kai sitä voi ajatelle että ainakin kadulla on potentiaalia. Ties vaikka jonain päivänä tähän rakennetaan uusi Colosseum?
Arvosana: 2/5

CalleHelsinki3

3. Calle Helsinki, Valencia, Espanja
Olisi liioiteltua sanoa että Calle Helsinki olisi paikallisia valtaväyliä. Mutta sen varrella näyttäisi asuvan onnellisia ihmisiä hyvinhoidetuissa casoissaan. Kai siihen on sitten oltava tyytyväinen.
Arvosana: 3/5

Helsinkigade520

4. Helsinkigade, Kööpenhamina
Tanskalaisten oma Helsinginkatu sijaitsee rakenteilla olevalla satama-alueella. Ei siis kovin romanttinen katu, mutta kaksi vesitornia/siiloa/modernia öljysäiliötä tuo sentään luonnetta, kuten myös korkean rakennuksen maito-aiheinen graffiti. Hemmetti, tämä tämä taitaa sittenkin olla top viidessä mitä tulee Helsinginkatuihin maailmassa.
Arvosana: 4/5

HelsinkiRoad

5. Helsinki Road, Hull
Mikä tahansa teollisuusalue missä päin tahansa on mielenkiintoinen kun sitä vertaa siihen joka ympäröi Hullin Helsinki Roadia. Englantilaiset yrittävät selvästi sanoa meille jotain.
Arvosana: 1/5 

RuaHelsinki

6. Rúa Helsinki, Galicia, Espanja
No nyt kyllä. Tätä ei hyvällä tahdollakaan voi kutsua kaduksi. Eikö Galiciassa muka ole kohtaavaa liikennettä? Todellinen häpeäpilkku kaikille maailman Helsinginkaduille.
Arvosana: 0/5

RueHelsinki

7. Rue Helsinki, Normandia
Normandia, nyt tarvitaan ryhtiliike. Me pidämme pyöräilystä täällä Kasper Diem -blogissa, mutta että katu? Mon dieu.
Arvosana: 2/5

RueHelsinki2

8. Rua Helsinki, Minais Gervaisin osavaltio, Brasilia
Kiitämme: monipuolista, suorastaan räjähtävää kasvillisuutta.
Moitimme: se että paikallinen Helsinginkatu päätyy käytännössä jonkun pihaan. Ja mikä tuo esine kuvan oikeassa reunassa on? Teline täynnä vanhoja märkiä muovikasseja?
Arvosana: 3/5

Munchen

9. Helsinkistrasse, München
Näinkö paljon Helsinkia arvostetaan Baijerissa? Google Mapsin mukaan Helsinkistrasse näyttäisi olevan täysin anonyymi ja mitäänsanomaton asuinkatu joka päättyy bussien päätepysäkkiin. Kiitti hitosti, München.
Arvosana: 3/5

ViaHelsinki2

10. Via Helsinki, Toscana
Toscanan maakunta on ympäri maailman tunnettu eteerisestä kauneudestaan. Paikallinen Helsinginkatu taas kahdesta teollisuusalueelle hylätystä asuntovaunusta. Puuttuu vaan että niissä asuisi kaksi spurgua jonka nimet olisivat Masa ja Pera.
Arvosana: 2/5

CalleHelsinki

11. Calle Helsinki, Murcia, Espanja
Tällä Helsinginkadulla ei ole historian tuomaa painolastia. Tämä on uutta aluetta. Paikallisella Helsinginkadulla ei siis ikinä ole asunut roomalaisia tai ketään muutakaan, mutta talot ovat uusia ja varmasti ihan laadukkaita. Kunhan tähän saadaan pari palmua vielä kasvamaan niin jonain päivänä täällä asuu onnellisia ihmisiä.
Arvosana: 3/5

ViaHelsinki

12. Via Helsinki, Sardinia
Sardinia, teidän on hyvä tietää että me helsinkiläiset pidetään tätä tynkää Helsingkatua suorastaan provokaationa. Capiche?
Arvosana: 1/5

RueHelsinki

13. Rua Helsinki, Espirito Sant0n osavaltio, Brasilia
Siirtomaaarkkitehtuuri luo mukavan kehyksen tälle Etelä-Amerikan omalle Hesarille, mutta silti käy liian usein niin että kadut päätyvät umpikujaan. Sitä mikään arkkitehtuuri maailmassa ei voi pelastaa.
Arvosana: 3/5

Helsingforsgatan

14. Helsingforsgatan, Tukholma
Emme väitä että Helsingin Tukholmankatukaan olisi mikään erityisen juhlallinen katu, mutta tapa millä tämä pieni uninen kadunpätkä päättyy on vain surullinen. Skärpning nu.
Arvosana: 2/5

RueDeHelsinki

15. Rue de Helsinki, Dugny, Ranska
Siitä ei pääse mihinkään että tämä Helsinginkatu sijaitsee taas kerran teollisuusalueella. Mutta sitä sentään arvostamme että teollisuusrakennukset ovat vanhoja, niissä on Air Francen kyltit ja tämän pikku Hesarin päässä seisoo lisäksi jonkun yksityinen suihkukone. Hemmetti, tämähän taitaa sittenkin olla yksi lempi-Hesareistamme maailmassa.
Arvosana: 4/5

Helsinginkatu

16. Helsinginkatu, Turku
Puhuttelevaa pyöreää kerrostaloarkkitehtuuria? Check. Pieni viherkaistale kaistojen välissä? Check. Turun Helsinginkadulla on näiden lisäksi myös yksi asia joka nostaa sen muiden yli: se itse asiassa vie Helsinkiin, päinvastoin kuin kaikki muut maailman Helsinginkadut. Ja jos me täällä Kasper Diem -blogissa osaamme arvostaa jotain, niin se on tämäntyyppistä rehellisyyttä.
Arvosana: 5/5

Onneksi olkoon Turku, Helsinginkatujen uusi maailmanmestari!


0 Shares
Tagged , , ,