Slush 2015

KasperSlush

Joskus me täällä Kasper Diem -blogissa käymme Slush-tapahtumassa. Miksi? Viime vuonna lähinnä siksi että halusimme tietää mistä on kyse. Tänä vuonna pääasiassa siksi että Fortum kutsui meidät.

Sustainable energy1

Mitä Fortum sitten teki Slushissa? Oikeastaan sitä samaa mitä muutkin, eli oli tapaamassa vähän ihmisiä. Potentaalisia yhteistyökumppaneita. Kasvuyrityksiä. Koska onhan se aina kivaa päästä välillä ulos pääkonttorista ja katsoa mitä tapahtuu kylillä.

SustainableEnergy2

Mutta toki oli ohjelmaakin ja asiantuntijoiden puheenvuoroja. Me kävimme katsomassa hiuksianostattavan jännän shown missä reippaat keksijät pitchasivat hyödyllisiä tuotteita joita toivovat saavansa myyntiin Fortumin lähiaikoina lanseerattavaan uuteen webbikauppaan.

Siksi voimmekin esitellä kolme kuuminta sähköön liittyvää keksintöä juuri nyt, eli pitchauskilpailun finalistit.

Eliq

1. Eliq
Ruotsalainen Eliq oli keksinyt futuristen laitteiston millä pystyy seuraamaan energiankulutustaan muunmuassa puhelimestaaan. Meitä puhutteli ilmiselvästi innovatiivisen tekniikan lisäksi logo, jonka q-kirjain näyttää on/off -napilta.

asmo

2. Asmo
Oulainen Asmo Saloranta taas kertoi hyytävän tarinan siitä miten hänen frouvansa kotitalo oli palanut koska vioittunut puhelimen laturi oli syttynyt palamaan. Siksi hän oli keksinyt turvallisen Asmo-laturin joka sen lisäksi että ei syty palamaan lataa puolet nopeammin kuin tavallinen laturi. Tämä kuulosti hyvin järkevältä, ja antoi lisäksi täysin uuden syyn olla paranoidi päivällä töissä kun pitää miettiä sekä sitä jäikö hella päälle että jäikö laturi seinään.

Biisafe520

3. BiiSafe
Pitchauskilpailun voitti kuitenkin tämä BiiSafe-avaimenperä joka on superfuturistinen päivitys 1980-luvun viheltävästä avaimenperästä. Sillä kun pystyy myös jakamaan sijaintinsa tai hälyttää tarvittaessa apua. Ja löytää puhelimensa jos se on hukassa.

Mitä sitten otimme mukaan illasta?

Asiantuntijoilta opimme että aurinkopaneelien hinta on tippunut 70 prosenttia viidessä vuodessa. Ja että S-ryhmä käyttää yhden prosentin kaikesta Suomen sähköstä.

Mutta kaikkein tärkein opetus oli kuitenkin että kaikki laturit vedetään tämän jälkeen hemmetin visusti seinästä kun niitä ei käytetä.

Tämä postaus on sitten sisältöyhteistyö. Tarkkaavaiset lukijat huomasivat sen tosin jo alun kohdassa ”Fortum kutsui meidät”. Mutta kirjoitus ei silti ollut hullumpi.


0 Shares
Tagged , ,