Top 5 huonoin arkidesign

Meillä täällä Kasper Diem -blogissa olisi muutama pikku juttu josta haluaisimme puhua. Ei mitään vakavaa, mutta jos nämä voitaisiin saada pikaisesti kuntoon olisi oikein hyvä. Kiitos jo etukäteen.

secondinbox

1. Facebookin toinen salainen inbox
Päinvastoin kuin luulisi Facebookissa ei ole vain yksi, vaan kaksi inboxia. Tämä on asia josta tehdään uutinen keskimäärin kerran kuukaudessa, mutta silti se on jäänyt monelta huomaamatta. Pelkästään tänään olemme Kasper Diem -blogin toimistolla opettaneet sen kahdelle hämmästyneelle kollegalle jotka ryhytivät samantien kahlaamaan läpi meilejä vuodesta 2011 eteenpäin. Miten löydät sen? Klikkaa Inboxin viereistä ”Other” -linkkiä. Voisiko laatikko vaikka lähettää pienen ilmoituksen kun siihen tulee meili? Se tekisi meisseliä käytettävyydelle.

moccamaster

2. Moccamasterin tippalukko
Moccamasterin tippalukko on muuten hyvä paitsi ettei se estä kahvia tippumasta sen läpi, ainakaan kokonaan. Sen sijaan epäselvien symbolien johdosta se saattaa jäädä vahingossa päälle jonka jälkeen kymmenen prosenttia kahvista pääsee läpi ja loput aiheuttaa vedenpaisumuksen suodatinosassa jonka jälkeen keittiön saa siivota. Me Kasper Diem -blogin toimistolla teimme lukolle ns. lopullisen ratkaisun jonka jälkeen keitintä voi käyttää normaalisti, mutta tuntuu turhalta että laite pitää hajottaa että se toimisi kunnolla.
Sen lisäksi keitin on tietenkin myös ruma esineenä, mutta se nyt ei kuulu tähän. Bottom line: sinulla oli yksi tehtävä, tippalukko, ja siitäkään et selvinnyt.

pyoratie

3. Pyörätie
Älkää ymmärtäkö väärin, pyörätie on todella hyvä keksintö mutta sen toteutus vaatisi parannusta. Yleensä pyörätie luodaan nimittäin niin että jalkakäytävän keskellä maalataan maaginen valkoinen viiva joka pitää kävelijät pois pyörätieltä ja päinvastoin. Se on ajatuksena hyvä, mutta käytännössä se ei toimi koska viiva ei käytännössä pysty estämään ketään harhailemasta pyörätielle ja päinvastoin. Se ei vain riitä.
Ja kyllä, tiedämme että uudet pyörätiet lohkaistaan autotien reunasta ja maalataan punaiseksi mikä on loistavaa, mutta niin kauan kun 99% pyöräteistä ovat vielä vanhaa mallia saa tottua polkemaan käsi jarrukahvalla.

iphone

4. iPhone
Iphonen ohjelmisto on oikein hyvä, mutta voisiko itse laite olla sellainen että jos käyttää 800 euroa puhelimeen niin siihen ei tarvitsisi heti olla ostamassa jotain suojakalvoja ja kumisia sukkia ettei se menisi säpäleiksi heti kun sen pudottaa kädestään? Ja kyllä, yksi mahdollisuus olisi tietenkin ostaa erimerkkinen puhelin mutta sitä emme todellakaan aio tehdä. Oletko hullu?

flexi

5. Flexi koirantalutin
Flexi on eräänlainen maaginen kelautuva hihna jonka ansiosta koira saa paljon enemmän liikkumavaraa. Voisi sanoa että se on koirahihnojen vastine rullamitalle. Tämä on ehkä kätevää koiralle, mutta kaikille muille tielläliikkujille se luo viisimetrisiä näkymättömiä kompastusansoja.
Toisin sanoen se on melkein yhtä vaarallinen kun se crazy-dog-lady jolla on viisi samanlaista pientä koiraa jotka kaikki vetävät eri suuntiin pyörätiellä samalla kun koirien äippyli yrittää selata puhelimensa haljenneelta ruudulta Facebookia, yrittäen löytää sen salaisen inboxin josta ei tule mitään ilmoitusta kun siihen tulee meili.

Okei, kiitos, siinäpä kaikki tällä kertaa. Ei tosiaankaan mitään vakavaa, mutta pistetäänpäs nämä asiat kuntoon niin voimme taas kerran olla 20 % tyytyväisempiä. Moicca!


0 Shares
Tagged , ,