Berliini hullaantui vuoden 2013 graafikon fontista

Säännölliset lukijamme saattavat muistaa että vuoden graafikko (2013) Kasper Strömman kävi hiljattain Berliinissä osallistumalla typografianäyttelyyn. Avajaiset olivat harvinaisen onnistuneet ja puoli Saksaa kuhisee nyt suomalaisista kirjaimista – varsinkin vuoden graafikon aistikkaasta Leipäteksti-fontista.

Leipateksti1

Yleisö kiitteli erityisesti sitä ettei fontti käytännössä ollut luettavissa, ja sen myötä täysin kelvoton. Kun tähän vielä yhdistää sen ettei väkinäinen sanaleikki edes käänny saksaksi, on näyttelynavajaisissa harvoin nähty niin paljon tyhjiä katseita.

Vakijoukko

Siitä huolimatta yleisö ei varsinaisesti vihannut fonttia, joten näyttelyä on pidettävä menestyksenä. Suomen typografiaviennin oletetaankin nousevaan jyrkästi lähivuosina tämän kulttuurin kärkivientihankkeen kautta.

Näyttely on auki Berliinin Suomi-instituutissa 6. marraskuuta saakka osoitteessa Georgenstrasse 24, Berliini. Kannattaa käydä jos olet kulmilla!


0 Shares
Tagged , ,