Guggenheim-kilpailun todennäköinen voittaja selvillä

Lastensairaala520

Keskustelu Etelärannan ns. Guggenheim-tontin ympärillä on käynyt viime aikoina kuumana käynnissä olevan arkkitehtuurikilpailun ansiosta.  Vuoden graafikko 2013 Kasper Strömman voi jo nyt esitellä todennäköisesti voittavan ehdotuksen.

• Kasper Diem -blogin ehdotuksessa tontille ei rakennetakaan taidemuseota, vaan uusi lastensairaala.

• Sairaalarakennus tulee olemaan täydellinen replika Alvar Aallon 1929-1933 suunnittelemasta Paimion parantolasta. Se on virallisesti hyväksyttyä hyvää arkkitehtuuria eikä sitä sen vuoksi voi arvostella myöhemmin.

• Rakennetaanko uutta lastensairaalaa sinänsä jo täyttä häkää Meilahteen? Rakennetaan. Ne rakennustyöt on tietenkin pysäytettävä. Onko myös sinänsä totta että lastensairaalalla olisi muiden sairaalarakennusten vieressä Meilahdessa synergiaetuja? Olisi. Mutta jos joku lapsi nyt sattuisi tarvitsemaan magneettikuvausta tämä ongelma ratkaistaan säännöllisellä vesibussiliikenteellä Etelärannasta Meilahteen.

• Jääkö Meilahden iso keskeneräinen monttu? Jää. Tämä ratkaistaan niin että montussa järjestetään ensi hätään vuoden 2015 MTV Push, ja sen jälkeen monttu kilpailutetaan.

• Entäs tuleeko Helsinkiin Guggenheim-taidemuseota? Ehkä. Mutta jos kehtaat puhua taiteesta hetkellä jolla satojen lasten henget ovat vaarassa olet hirviö, ja sietäisit hävetä.

Kasper Diem -blogi. Aina niin ratkaisukeskeinen.


0 Shares
Tagged , ,

One thought on “Guggenheim-kilpailun todennäköinen voittaja selvillä

  1. […] Ilta hujahti nopeasti muotoilusta, suomalaisuudesta ja vähän muustakin puhuen. Seurassamme oli muun muassa saksalainen toimittaja Mariana. Löysimme myös ratkaisun erääseen polttavaan aiheeseen, josta Kasper postasikin jo. […]

Comments are closed.