Mannerheimiläinen tapa kasvattaa lapsia

Neuvolat. Missä olisimmekaan ilman niitä? Sen lisäksi että odotushuoneessa saa ainutlaatuisen tilaisuuden lukea kaksi vuotta vanhoja naistenlehtiä se on paikka missä saa hyviä neuvoja lastenhoitoon – ja sitten vielä kaiken kukkuraksi Mannerheimin lastensuojeluliiton esitteen mukaan kotiinlukemiseksi.

Isolapsi

Esite ei ole huono. Opimme muunmuassa että ”lumityöt ja lempitelevisio-ohjelman katselu” on parasta mitä lasten kanssa voi tehdä yhdessä, ja että seitsenvuotias ”haluaa opetella yksinoloa kun äiti käy sisarusten kanssa kaupassa”.

Mestsästä opimme lisäksi sen että siellä ”aikuinen ja lapsi voivat leikkimielisesti kilpailla keskenään siitä, kuka löytää ensimmäisenä katseellaan naavaa”.

On oikeastaan vain yksi kohta missä esite tuntuu vanhanaikaiselta, ja se on kun mannerheimiläiset pääsevat vauhtiin tyttöjen ja poikien eroista.

Vanhatradiot

Onko se todellakin niin absoluuttinen totuus että tytöt pitävät aina ”vanhoista vaatteista” – ja miten paljon niitä ”vanhoja radioita” pitäisi olla jemmassa poikavauvan varalta?

Neuvolakäynnin jälkeen meitä täällä Kasper Diem -blogissa askarruttaakin siksi yksi päällimmäinen kysymys.

Miksi niiden odotushuoneen naistenlehtien pitää aina olla kaksi vuotta vanhoja?


0 Shares
Tagged , ,