Vuoden graafikko 2013: Olen nähnyt tulevaisuuden ja se on silmälasiton

Viime viikolla me täällä Kasper Diem -blogissa kirjoitimme siitä miten olemme kyllästyneitä silmälaseihin.

Tällä viikolla olemme jo käyneet tulevaisuuden näöntarkastuksessa. Näöntarkastuksessa jossa tutkittiin josko Vuoden 2013 graafikon silmät olisivat vastaanottavaisia maagisesti korjaavalle lasersäteelle.

Siispä kävimme tarkistuttamassa silmämme KSA Silmäkeskuksessa Mannerheimintiellä. Siellä meidät otti vastaan Gustav.

Lahikuva1

– Tervetuloa. Voit ottaa silmälasit pois niin aloitetaan tutkimus. Kerro ihan ensimmäiseksi miksi halusitkaan tehdä laserleikkauksen?

Lahikuva1b

– Mitä? Minne menit?
– Ookoo. Ymmärrän. Aloitetaan.

Kiikari

Hyviä uutisia laserleikkausta suunnitteleville: Gustavilla oli tutkimusta varten hallussaan kaikki tulevaisuuden laitteet, niin kuin nämä pienet kiikarit. Jotka kylläkin oikeasti olivat jotain muuta.

Pika-arvio laitteista:

Kiitämme: Punahehkuisista renkaista muodustettua masiinaa joka näytti tiede-elokuvan hypnotisointikojeelta.
Moitimme: Konetta joka kokeili silmän paineherkkyyttä puhaltamalla siihen ilmaa kolme kertaa. (Nyt kun mietimme niin liittyiköhän se tutkimukseen ensinkään? Etteikö Gustav vaan olisi ihan vähän hihitellyt pöydän takana?*)

GustavKeskula

Joka tapauksessa tutkimus oli täysin verrattavissa optikolla käyntiin, ja kesti vähän yli tunnin. Gustav ei löytänyt Vuoden graafikon (2013) silmistä ongelmia, ja suositteli leikkaukseen Flow-menetelmää. Tämä vei ajatukset välittömästi kesään ja festivaaleihin, mutta tässä tapauksessa kyseessä on viilloton laserleikkaus.

Saimme vielä kotilukemiseksi pienen esitteen.

Gustav

Lempikohtamme oli se missä kerrottiin että ”jokapäiväiset toiminnot kuten urheilu, työ, seksi ja vapaa-aika ovat potilaiden mukaan huomattavasti miellyttävämpiä silmien laseroperaation jälkeen.” Näkeepähän sitten bylsiä.

Ookoo, totuuden nimissä esitteessä annettiin myös monta hyvää neuvoa miten toimia ennen leikkaukseen tuloa. Niin kuin ettei kannata olla juovuksissa ennen ja jälkeen leikkauksen koska se kuivattaa limakalvoja. Sinänsä järkeenkäypä neuvo.

Mutta nyt on siis aika varattuna laserleikkaukseen.

Jännittävää!

Menestyjat2013

Matkalla ulos näimme vielä tämän esitteen. Valitettavasti Vuoden graafikko 2013 ei ollut edustettuna (?) mutta ehkä ensi vuonna olemme mukana sitten kun meillä on haukan katse.

Se jää ”nähtäväksi”.

Full disclosure: KSA Silmäkeskus sponsoroi sitten Vuoden graafikon (2013) silmänleikkausta.
Ja oikeasti Gustav *ei hihitellyt vaan oli kautta linjan hyvin asiallinen ja asiantunteva.


0 Shares