Vuoden graafikko 2013: olen kyllästynyt silmälaseihin

Mikä on hyvän blogin salaisuus? Mielenkiintoiset aiheet? Korkealaatuiset valokuvat? Kymmensormijärjestelmän täydellinen hallinta? Kasper Diem -blogin tapauksessa se ei ole mikään näistä, vaan silmälasit. Duh, muutenhan ei näkisi mitään.

Kasper Diem -blogin perustajalla, Kasper Strömmanilla onkin ollut silmälasit jo vuodesta 2008. Voimmekin kertoa että ennen tätä lähestyvien bussien linjanumeroiden tunnistaminen oli arpapeliä.

Seuraa kiehtova katsaus vuoden graafikon 2013 silmälasihistoriaan.

Kasper2007liten

2008
Ensimmäisten silmälasien ideana oli näyttää siltä kuin olisi suoraan repäisty Jamel Shabazzin Back in the Days-kirjasta. Siksi Turun Emmauksesta löytyneisiin kehyksiin teetettiin linssit, jonka jälkeen transformaatio 80-luvun Brooklyniläiseksi piti olla valmis. Näin ei kuitenkaan käynyt – lähinnä näytin mummiltani 70-luvulla. Mutta olin nuori ja tarvitsin näkökyvyn, joten se ei häirinnyt.

Kasper2008liten

2009
Graafista suunnittelua opiskellessa yhtenä pakollisena kurssina on ”silmälasien valinta” (1 opintoviikko). Tämä kurssi on myös pakollinen arkkitehdeille, muotoilijoille ja TV-kokeille. Näin jälkeenpäin en ehkä ole niin ylpeä tästä silmälasivaiheesta, mutta jos sitä ei ole käynyt läpi Grafia ei esimerkiksi myönnä Vuoden graafikon titteliä. Joten oli siitä jotain hyötyäkin.

Kasper2009liten

2010
Piloottilasit. Piloottiprojekteja varten. 90% kaikista silmälasien käyttäjistä päätyy näihin nähtyään Hot Tub Time Machine -elokuvan. Lähde: hatusta vedetty.

Kasper2010liten

2011
Elokuvat. Mistä saisimmekaan inspiraation uusiin silmälaseihin ilman niitä? Ja koska koko aikuista työuraani on leimannut halu näyttää Office Space -elokuvan pomolta, seuraavat silmälasit olivat varsinainen no-brainer.

I’m also going to need you to go ahead and come in on Sunday. We, uhhh, lost some people this week and we sorta need to play catch-up. Mmmmmkay? Thaaaaaanks.”

Kasper2012liten

2012
Mutta miksi oikeastaan ostaa uudet silmälasit joka vuosi? Tietenkin tyhjentääksen maapallon rajalliset silmälasivarat, mutta perimmäinen syy lienee kyllästyminen. Vähän lohtua antoi pari vuotta sitten Runebergin silmälasin löytäminen, missä Matti myy hamstraamiaan uusvanhoja kehyksiä. Uskoisitteko että ylläolevat kehykset ovat 90-luvulta?

GlasogonSma

Nyt Vuoden graafikon (2013) päässä on kuitenkin alkanut muhia idea. Idea rillittömyydestä minkä vain korjaava lasersäde pystyy tarjoamaan. Mutta onko tämä askel jonka Vuoden graafikko (2013) on valmis ottamaan?

Uskaltaako Vuoden graafikko (2013) laseroida itseään? Sponsoroiko tätä blogikirjoitusta KSA Silmäkeskus*? Vain seuraamalla tätä blogia saamme tietää.

*Kyllä.


0 Shares
Tagged , , ,