Yleisradio, Suomen epäkriittisin media

KatsoKuvatPaatteleItse

Yleisradio uutisoi eilen  ”nimettömänä pysyvästä suomalaisnaisesta” joka on kertonut Yleisradiolle taas yhden Marimekon kuosin olevan kopio koska hän ”osti kaksi vuotta ennen Marimekon kuosin julkistamista laukun Espanjasta jossa oli täsmälleen sama kuosi”.

Leikitäänpä hetki Yleisradion toimittajaa.

Mutta sitten käykin myöhemmin ilmi että ”nimettömän suomalaisnaisen” laukku onkin kopio Marimekon kuosista, eli ihan toisinpäin kun nyt tässä uutisessa nyt tuli kerrottua. Ja kuka sitä loppujen lopuksi muistaa milloin siellä Espanjassa käytiinkään?

No näitä nyt sattuu, mutta ei se mitään koska saatinpahan taas kunnon klikkausmyrsky aikaiseksi. Pomot tykkää.

 Vai olisiko sittenkin julkisen anteeksipyynnön paikka, Yleisradio?

Kasper Diem -blogin ”nimettömältä suomalaisnaiselta” saamien tietojen mukaan Ylen toimittaja Ville Vedenpää on jutun ansiosta tänä vuonna ehdolla Pulitzer-palkinnon saajaksi.


0 Shares

17 thoughts on “Yleisradio, Suomen epäkriittisin media

 1. Janne Zareff says:

  Noh, ehkä tämän yhden jutun nostaminen todisteeksi koko Yleisradion toimittajien kriittisyyden asteesta on sekin jossain määrin yliampuvaa.

  • eee says:

   Nojuu, mutta kun tuo ylen meininki on kaikinpuolin muuttunut iltapäivälehtien kaltaiseksi klikkihuoraukseksi. Tulipa mieleen eräskin uutinen jonka otsikkoa yritin pariinkin kertaan kommenteissa muinoin kritisoida; http://yle.fi/urheilu/serena_williams_loi_itseaan_mailalla_suuhun/6454648

   Laitoin kommenttia, että luulisi että nyt tuoreeltaan verorahoitteisella Ylellä olisi varaa panostaa myös otsikkojen tasoon, kun vuosikymmen on kehuttu mihin kaikkeen olisi varaa, jos kaikki maksaisivat tv-lupamaksun.

   Katsokaapa monta kommenttia uutisella on…

 2. Pertti Y says:

  Ei mitään Yleisradiota ole oikeasti edes olemassa. Paitsi budjettina. On kasa kyräileviä toimituksia. Tämä kertoo kenties Yle Uutisten kulttuuritoimittajien kritiikittömyydestä.

 3. @Janne Zareff: Mikä muuten on toimituksen ja esimiesten kollektiivinen vastuu? Eikö muun toimituksen pitäisi puuttua selvään tauhkaan?

  Puhut yhdestä jutusta, mutta sisäisen kritiikin sijaan toinen Ylen toinen toimittaja, Antti Hirvonen, teki asiasta toisen jutun ilman mitään lisätarkistuksia: http://yle.fi/uutiset/marimekko-hammennys_-_miten_samalta_nama_kuosit_sinusta_nayttavat/6850657

 4. Loviisa says:

  Siis toi tyylihan oli muodissa jo silloin kun toi kangas tehtiin.. Katso vaikka Ikean valikoimat tuolta vuodelta.. Zeitgeist. Piste. Ei mitaan itsekritiikkia noilla jutun tehneilla.

 5. Perttu says:

  Eiköhän “katso kuvat” kerro jo kaiken olennaisen uutisoinnista.

 6. Mira says:

  Mitenhän tää keissi nyt sitten loppuen lopuksi onkaan? Kumpi oli ensin, muna vai kana? Ihme vaan, ettei suunnittelija aikoinaan itse huomattuaan kuosin “samankaltaisuuden” ole ottanut asiaa esille… Ollaanko tässä nyt sitten Suomen epäkriittisiä lukijoita, kun uskotaan yhtä lehdistötiedotetta? Ihmettelen, ettei yritys edes ilmoita alkavansa tutkia asiaa, senhän kuosia tässä sitten plagioitu… Pitää osata olla kriittinen molempiin suuntiin!

 7. RoberttoS says:

  Mites sitten toinen YLE:n laadukas juttu. Tässähän kaksi herraa kertoo mielipiteitään faktoina. Yhtäkään tilastoa tai lukua ei esitetä, eikä niitä toimittaja haluakkaan ilmeisesti nähdä. Se miten tutkija sekä tämä sosiaaliviranomainen on tähän johtopäätökseen tulleet, niin sitä ei avata mitenkään. Ihan vain mielipiteet uutisoidaan http://yle.fi/uutiset/maahanmuuttaja_saa_yhta_paljon_rahaa_kuin_muutkin/6848867

  • k. konala says:

   ei ne mitään mielipiteitä ole. se, että maahanmuuttaja saisi enemmän rahaa kuin muut , ovat yksittäistapauksia ja poikkeuksia.
   älkää hyvät ihmiset kadehtiko toisia, jotka joutuvat ikäviä oloja paeta. aikanaan suomalaiset ovat nauttineet samanlaisesta vieraanvaraisuudesta. ei suomen sotalapsetkaan ruotsiin veroja menneet maksamaan

  • Nimi Vaatimus says:

   Se on ainakin vuorenvarmaa että ne “faktat” jotka pyörivät meemeinä jossain naurunappulassa ovat täyttä paskaa. Kyllä ne oikeat faktat löytyvät jos haluaa ne selvittää vaikkapa KELAn sivuilta.

 8. Mika says:

  Valokuva on kumminkin ollut se originaali? Ilmeisesti on sallittua kopioida valokuvaa?
  http://mikasavela.tumblr.com/post/5603411575/dribble-down-effect

 9. antti says:

  Entä jos piirros onkin identtinen erään 60-luvun valokuvan kanssa: http://mikasavela.tumblr.com/post/5603411575/dribble-down-effect

 10. Jussi says:

  Ei tämä mikään yksittäistapaus ole, valitettavasti. Yle on epäonnistunut myös ihmiskunnan kohtalonkysymyksistä kertovissa jutuissaan toistuvasti. Tutkivan journalismin erikoisohjelma MOT on yli 15 vuotta yhä uudelleen onnistunut todistamaan, että ilmastonmuutos on huijausta. Samaan on pystynyt lähinnä vain FOX News…

 11. Haisuli says:

  Mira: Mistä tiedät “ettei suunnittelija aikoinaan itse huomattuaan kuosin “samankaltaisuuden” ole ottanut asiaa esille… “? Lainaus Louekarilta: “Olen törmännyt tähän laukkuun itsekin sen jälkeen, kun kuosini on jo ollut Marimekon valikoimissa”. Eihän kaikista maailman asioista tehdä virallista selontekoa ja lehdistötiedotetta. Kopioijia on varmasti pilvin pimein.

 12. Haisuli says:

  (Ja kopioijilla tarkoitan tässä suuren yrityksen kuten Marimekon kopioijia..)

Leave a Reply