Katsaus Heljä Liukko-Sundströmin tuotantoon

Suunnittelija Heljä Liukko-Sundström kertoo Helsingin Sanomissa olevansa tuohtunut koska nuorempi suunnittelija on mennyt piirtämään viljapellon, ja kukaan muu kun Liukko-Sundström ei saa piirtää viljapeltoja. Syyksi Liukko-Sundström – joka ei juuri parrasvaloissa ole paistatellut viime aikoina – arvelee Ajankohtaisessa kakkosessa ”nuorison halu… päästä julkisuuteen keinolla millä hyvänsä.”

Mutta onko kukaan ikinä tarkastellut Liukko-Sundströmin omaa tuotantoa tarkemmin? Me täällä Kasper Diem -blogissa asetimme muutaman työn luupin alle. (Töiden nimet ei virallisia.)

1. Pingviinit hiihtämässä
Pingviinit ovat ihan mahtavia, varsinkin silloin kun ne hiihtävät. Mutta miksi ne pitää kopioida suoraan Pingusta?

Pingu

2. Pääsiäispupu
Heljä Liukko-Sundström on uransa aikana myös suunnitellut pääsiäispostimerkin vuonna 2007. Mutta ei kai vaan olisi niin että se on plagioitu suoraan kuvatoimiston kuvasta?

Postimerkki

3.Siilit
Siilitkin ovat ihan mahtavia. Piikikkäitäkin. Mutta onko Liukko-Sundström tietoinen että kuvatoimisto Shutterstock myy hyvin samanlaista kuvaa joka löytyy Liukko-Sundströmin tuotannosta? Kuka oli ensin? Tai oikeastaan, eikö Shutterstock tiedä että siilit ja omenat ovat nyt varattuja Liukko-Sundströmille?

Siilit

4. Pupu tietokoneella
Puput ovat ihan mahtavaia, varsinkin kun ne tekevät etätöitä tietokoneella. Warner Bros lähettää muuten terveisiä että raastuvassa nähdään.

Väiski Vemmelsääri

5. Sisu-pingviini
Pingviinit ovat toistuva hahmo Liukko-Sundströmin töissä. Mutta jokin tämän työn taustassa on tuttua… fraktuurakirjaimet… laatikon muoto…herran tähden sentään, Liukko-Sundströmhän on mennyt plagioimaan kansallisaarteemme, Sisu-askin! Tämä ei jää tähän!

Sisuaski


0 Shares
Tagged , ,

34 thoughts on “Katsaus Heljä Liukko-Sundströmin tuotantoon

 1. Vesa M says:

  Olet ymmärtänyt väärin. Heljä Liukko-Sundström ei halua omistaa viljapeltoa, vaan vesivärillä maalaamisen.

  “Kangas ei ole suoranainen plagiaatti vaan jäljiltelmä, jossa tavoitellaan tyyliäni ja henkeäni. Se järkytti mua, tuli tunne, että joku on tullut väärillä avaimille mun kotiini.”

  http://www.hs.fi/kulttuuri/a1380074846858?jako=d82884cc19af099dd83dee21bfccb982

 2. Rainer says:

  Muistakaamme että Heljä Liukko-Sundström omistanee myös viljankorsien oikealle kaareutumisen.

 3. Nonfundamentalist says:

  Mitään… näin naurettavaa… en olekaan pieneen hetkeen saanut todistaa. Epäilen, että Heljällä on nyt isosta rattaasta katkennut jokunen hammas.

 4. Pertti Ström says:

  Marimekko on menneen talven Lumia.

 5. Mutta entä se detalji, että H L-S:n työssä on viljankorsia, mutta Marikankaassa on KAISLOJA?

  • Harrastaja says:

   Korsi kuin korsi, varattu Heljälle! Tulee paha mieli jos niitä joku muu piirtää ja vielä paremminkin! On tämä äärimmäisen lapsellinen farssi koko juttu! Olen muuten minäkin tehnyt joskus keramiikkalaatan, jossa korret kaartuu oikealle! Pitänee pitää piilossa etten vaan pahoita kenenkään mieltä.

 6. Jonna Y. says:

  Voi Heljä miksi? Kunnioitin sua taiteilijana tähän asti..

 7. Irmeli Lasarenko says:

  Eiköhän kaikki aiheet ja tyylit ole ainakin kertaalleen käytetty, joten siitä vaan tikulla etsimään kuka plagioi ketä. Tämä viljapeltojuttu kyllä nauratti makeasti.

 8. Mikko B. says:

  Eskelistä kompaten… vai olisiko kyseessä ruovikko? Nyt sitten tarkkana kaikki jotka aiotte kuvata keramiikalle, kankaalle, bitteinä, paperille…korsia, kaisloja tai ruokoja, tuulen käydessä vasemmalta oikealle, taustalla aava maisema valkeana tahi vihreänä, taivaanranta harmautta tai sineä uhkuen… Älkääpäs menkö loukkaamaan H-tädin “tatsia”, “tyyliä” ja “henkeä”, jottei julkisuuteen putkahda taas uusia “mätäpaiseita” puhkaistavaksi! (lainaukset http://www.hs.fi/kulttuuri/Vertaa+HSn+vaihtokuvassa+onko+Marimekon+uusi+kangas+kopio+/a1380074846858)

 9. Pertti says:

  Ei ole Heljän tuvassa kaikki kaminat lämpimiä…

 10. anjja says:

  No niin, saavatpahan julkisuutta molemmat…

 11. Lepuuttaja says:

  Vanhalla rouvalla jo mieli lepattaa. Ei vaadi toimenpiteitä.

 12. Server404 says:

  Pakko kyl sanoo että olihan se Heljän pelto vähän samanlainen ku Marimekon kangas (värit ainakii ja alhaalla joku viivaviidakko), mutta en menis silti plagiaatiks ehkä merkkaamaan. Varsinkaan kun tää on tähän astisista plagiaateista kaikkein epäplagiaatein.

  Mutta hyvä että ihmiset pitää huolta omistaan (ja toisten) töistä.

  P.S. Miten hitossa joku Sisu-Pingviini-kauhistus on ikinä päässy markkinoille, toivottavasti kellää ei oikeesti oo tuota kotona.

  • kyllästynyt says:

   Eiköhän kaikki pellot jollakin tapaa muistuta toisiaan?! Tämä juttu menee jo hiusten halkomiseksi! Kaikkihan tässä maailmassa on plagiaatteja, jos alkaa vähänkin ajattelemaan. Mitään ei voisi tehdä, ei piirtää, maalata, kirjoittaa, säveltää, suunnitella, koska kaikkihan on jo tehty, joku joskus jossain.
   Tuntuu, että tämä koko juttu on aivan tahallaan tehty.

 13. Lauks says:

  Äkäisellä googlauksella löysin faktaa, että tämä Heljä itse plagioi Van Coghia (Wheat Field with a Lark, 1887), tai ainakin yhtä samannäköisiä on kaikki kolme keskenään.

  http://www.vangoghgallery.com/catalog/Painting/744/Wheat%20Field%20with%20a%20Lark.html

 14. Heljä on nyt vain halunnut vähän huomiota ja saada päteä.

 15. Tenojoen Kullanhuuhtoja says:

  Sain tästä loistavia ideoita! Josko toteuttaisin seuraavaksi mm. “PUPUJA HIIHTÄMÄSSÄ PÄÄSIÄISENÄ MUNAT SUUSSA” ja “OMENOITA TIETOKONEELLA”, omia tuotoksia tietty – koska minähän en plagioi!

  • Omppujytää says:

   Pitää vaan varoa, ettei “omenoita tietokoneella”-tuotoksessasi ole omenasta puraistu palaa pois. Ettei iso-setä suutu…

 16. Jepjep says:

  tuo lasikortti on tehty juuri Gifulle yrityslahjaksi :-D

 17. Maria Laukka says:

  No niin, päästiin vilakoiran ytimeen. On osattava erottaa kuvasitaatti ja vaikutteet plagiaatista. Plagiaatin jahtaajat ovat pudonneet kelkasta dynaamisen kulkevan kuvan maailmassa.

 18. Erwin Woitsch says:

  Niin ja kasvitieteen näkökulmasta heinät ja sarat ovat eri asia…

 19. Nepsis says:

  Kansallisarteen Sisu-askin plagioiminen on jo sentään hävyttömyyden huippu ollakseen totta.. Rouva viljapelto tärise, sillä käräjillä nähdään.

 20. Pekka Sushi says:

  Saukko-Lindströmin piirustukset näyttävät hämmästyttävän voimakkaasti 9-vuotiaan pikkusiskoni tekeleiltä.

 21. blue says:

  Meitsillä on viime syksyltä valokuva rantakaislikosta, jota Marimekon kuosi kovasti muistuttaa. Meri on sinertävä ja horisonttikin siinä on. Ihan oma alkuperäinen idea. Marimekko on varmaan hakkeroinut koneeni tai kamerani muistikortin. Pitäis varmaan soittaa YLE:n toimittajalle.

 22. Maija Keränen says:

  H-L S
  Tekolapsellisia tekeleitä
  Epämääräisiä muotoja
  Tylsiä lastenkirjoja, miten
  Pesukoneet lentää
  Mollamaijaenkeleitä…

 23. Voi Huokaus says:

  “Minulle tuli raiskattu olo” http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288602639268.html
  Sellaisia ne raiskaukset nykyään ovat kuulkaa. Joku piirtää viljapellon.

 24. hik says:

  huutonauru

 25. Kelkkailija says:

  Nykyajan markkinointikeino: Syytös ja draamajulkisuus.

Leave a Reply