Ohjeita opintielle top 5

tumblr_mjiawqgknY1qzlrmoo1_400

Tällä viikolla useat ekaluokkalaiset ympäri Suomen aloittavat ensimmäisen koulupäivänsä. Mutta tiedätkö mitä valmiuksia kouluisilta vaaditaan nykyään? Tässä tärkeimmät ohjeet.

1. Ihan ensimmäiskeksi kannattaa tarkista oletko itse tarpeeksi kypsä saattamaan lapsen kouluun. Pysyttekö esimerkiksi puhumaan Perseideistä tirskumatta? Silloin olet myös valmis saattamaan lapsesi kouluun.

2. Nykyään pidetään tärkeänä ettei lasta suojeltaisi liikaa pettymyksiltä. Järjestä niitä siis runsaasti ensimmäiseksi koulupäiväksi. ”Isä, onko totta että kaikki koulussa saavat oman iPadin?” ”On, on.”

3. Joillakin lapsilla saattaa vielä kouluun mennessä ilmetä puhevaikeuksia, mutta vanhemmat saattavat olla niin tottuneita niihin etteivät huomaa niitä. Jos näin on älä huoli – muut lapset tulevat kyllä varmasti huomauttamaan niistä.

4. Jos olet hankkimassa lapselle puhelinta, muista sitten ettet anna sille mitään noloa iPhone 4:ää, koska se on sama kun antaisi jonkun lankapuhelimen mukaan kouluun. Kyllä sen pitää iPhone femma olla.

5. Koulukypsyyteen kuuluu henkisen valmiuden lisäksi myös motoriset kyvyt. Niitä ovat pyöräily, luistelu, uinti, judo ja ampumahiihto. Älä kuitenkin huoli jos lapselta uupuu jokin näistä valmiuksista – ei koulun ole tarkoitus olla mikään triathlonkisa. Mutta jos neljäkin viidestä on hallussa niin kaikki tulee menemään jatkossa hienosti!


0 Shares
Tagged ,

One thought on “Ohjeita opintielle top 5

  1. Taavet Vool says:

    Eikös Perseidi oo vähä niinku Ahteroidi

Leave a Reply