Arvostelussa Matkalehti

Matkalehtikansi2

Kuten jotkut lukijoistamme saattavat tietää kesä on matkustelun aikaa täällä Kasper Diem -blogissa. Siksi olemmekin nyt iloisia voidessamme arvostella bussista löytämämme Matkalehden kesänumeron vuodelta 2007.

Jorma aula

Tätä lehteä luotsaa Rovaniemeltä käsin Jorma Aula, joka päinvastoin kun voisi kuvitella ei rukoile ylläolevassa kuvassa.

Pieni mopo

Tämän kuuden vuoden takaisen lehden yhtenä pääjuttuna oli ”ihana Italia”. Maasta opimme mm. sen että ”italiaiset suosivat pientä mopoa kulkuvälineenä” ja että paikalliseen tapaan kuuluu tempperamenttisesti vuokrata aurinkotuoli rannalta koko viikoksi etukäteen jolloin ”aikaa jää elämisestä nauttimiseen, mikä on italialainen asenne”. Ja että Mussolinikin tykkäsi lomailla.

Keijo Virtanen

Kotimaassakin käydään, missä Muumi-paskiaiset ovat näköjään ottaneet Keijo Virtasen panttivangiksi.

Meluisayoturussa

Turun seudulla viivytäänkin tässä numerossa pidempään ja käydään myös paikallisessa Holiday Innissä, missä toimittaja tosin  joutuu pettymään. ”Sisään astuessa vastaan tulee perinteinen hotellihuone. Holiday Inniltä olisi odottanut jotain persoonallisempaa.” Toisaalta ”komea ruusutaulu” koetaan ”huoneen piristysruiskeena”.

Twogirls

Kaksi tyttöä, kaksi kuppia?

Matkaturvallisuus

Parasta antia on kuitenkin lehden Matkaturvallisuus-palsta, jota luotsaa Laura Benyik ja Shamuel B. Kohen.

Shamuel on muuten ihan paras nimi.

Palstalla kehoitetaan harjoittelemaan lentomatkaa varten ”ajamalla autolla pitkiä matkoja” sekä välttämään keinokuituisia vaatteita jotka ”syttyvät helposti tuleen”. Lasten kanssa kannatta myöskin syödä omassa hotellihuoneessa jottei ”altistuta mahdollisille huijareille tai rikollisille”.

Hyvä ohjenuora

Palstan tärkein ohje on kuitenkin olla puhumatta kenellekään. Koska eihän sitä ikinä tiedä.

Loppuarvio: Matkalehden slogan on ”enemmän luettavaa”, ja se pitää varmasti paikkansa. Tekstin määrässä Matkalehti on kuningas. Matkalehti on myös huomattavasti käytännönläheisempi kuin muut lukemamme matkalehdet.

Mutta ennen matkaan lähtöä saattaismme kuitenkin ehkä vielä lukea lehden joka elää vähän vaarallisemmin ja käy vaikka paikallisessa ravintolassa syömässä.

Arvosana: 6/10


0 Shares
Tagged ,

One thought on “Arvostelussa Matkalehti

  1. Tamperelainen says:

    Kiitos arvostelusta.
    Turvallisuusohjeet olivat tärkeät. Niitä kannattaa noudattaa kotimaan matkailussakin, esimerkiksi jos joutuu joskus käymään Turussa.

Leave a Reply