Tutkija: Marimekon raitapaita mahdollisesti kopioitu kaikista maailman muista raidallisista vaatteista

TasaraitaIlmaTBlkWhtS12

Uudessa paljastusvyyhdissä on tullut ilme että Marimekon suunnittelija Annika Rimala ei vastoin aikaisempaa luuloa keksinytkään raidallista paitaa vuonna 1968.

Tutkija Bo Hager oli ensimmäinen joka huomasi asian selatessaan tapansa mukaan vaimonsa nukkuessa tutkimusmielessä lukuisia julkaisujaan jotka käsittelevät merimiesten välistä ystävyyttä.

”Tajusin yhtäkkiä että merimiesten asuissa oli jotain etäisesti tuttua. Ensin en hahmottanut asiaa, mutta lähemmin tarkasteltuna tajusin että se oli ollut siinä koko ajan silmieni edessä: tumman ja vaalean vuorotteleva rytmi. Ei perkele! Raitapaita tunnettiin jo paljon ennen 60-lukua!”

French-Sailors-in-Breton-Stripes(2)

Myös Suomen kansa on kohahtanut paljastuksesta.

”Ja ajatella että me käytettiin niitä raitapaitoja läpi koko 70-luvun” tuhahtaa Saaresmaan Jukka. ”Ei oltaisi käytetty jos oltaisiin tiedetty ettei tämä ole puhtaasti suomalainen avainlipputuote. Ei sitä toisaalta millään olisi voinut arvatakaan että raidallisia vaatteita voi olla myös ulkomailla, kun ei me ikinä käyty missään muualla kuin Leningradissa ja siellä taas oltiin ihan soossissa kokoajan”

Bo Hager kehottaa kuitenkin kaikkia suomalaisia malttiin ennen kun asiaan on saatu selvyys.

”Ymmärrän että tämä on vakava syytös. Tarvitsemme ehdottomasti enemmän tutkimusmateriaalia ennen kun asiaan voidaan ottaa kunnolla kantaa.”

Tutkija ilmoittaakin siirtyvänsä seuraavaksi tietokoneelle missä hän aikoo tutkia lukuisia merimiesaiheisia internetsivustoja aina pikkutunneille saakka.


0 Shares

16 thoughts on “Tutkija: Marimekon raitapaita mahdollisesti kopioitu kaikista maailman muista raidallisista vaatteista

 1. NiinaMaria says:

  Myönnän typeryyteni mutta en ymmärrä kummalle vittuilet, Marimekolle vai yleisölle?

 2. Pauau says:

  Onko tämä vitsi? Huomenta vaan.

 3. Eivät ne raidat merimiehille kuulu vaan yksinoikeus kaikkiin raitoihin kuuluu adidakselle:
  http://4stripes.info/post/38146303572/stripes-belong-to-adidas

 4. tekiänoikeudet on tiikerillä!

 5. Maailman OMISTAJA says:

  Mä omistan koko maailmankaikkeuden, joten maksakaa kiltisti mulle rojaltit olemassa olostanne köyhät!

 6. risto salmi says:

  Voi hyvänen aika. Vankiloissa raitapuvut ja katsokaa seeproja. Niillä ollut raitapaidat jo keskiajalla.

 7. Harvinaisen tyhmää porukkaa kommentoimassa. Eivät vissiin tunnista Strömmanin huumoria.

 8. Ilias Gamilis says:

  Kyllä näissä on selvä ero; marimekon paidassa mustat ja valkoiset raidat on saman paksuisia, toisin kuin alla olevassa kuvassa, joka erottaa ne toisistaan täysin itsenäisiksi töiksi.

  • jh- says:

   Haloo! Jos katsotan tarkemmin merimiespaitoja ja marimekon luomuksia, niin raidat ovat eri järjestyksessä. Marimekolla musta-valkoinen ja uniikissa valkoinen-musta järjestyksessä. Kaksi eri asiaa ja täysin itsenäisiä inspiraatioita. Jos joku raidottaa, niin kyllä se on aina yksi ja ainutlaatuinen ahaa-elämys. Sama jos katsoo pellolle, niin jokainen pelto on erilainen katsojan silmiossä, vaikka samaa tavaraa täynnä..

 9. muitakin kopiota on says:

  Huomasin jo aikaa sitten että Birjer Kaipiaisella on sama kuvio useissa koristevadeissaan joka esiintyy VUOKKO NURMESNIEMEN pirpaut kankaassa. Asia palautui mieleeni kun kävin Kaipiaisen näyttelyssä Espoossa, jopa värit on kopioitu mallistoon.

Leave a Reply