Helsinki vuonna 2020 – ainutlaatuinen kurkistus tulevaisuuteen!

Eilen me täällä Kasper Diem -blogissa kerroimme miten keksimme aikakoneen ja lähdimme aikamatkalle vuoteen 2020. Nyt kun olemme turvallisesti palanneet takaisin ja kehittäneet kuvat voimmekin raportoida mitä näimme.

Tämä on Kasper Diem -blogin ainutlaatuinen ikkuna tulevaisuuteen!

Helsinki 2020

Ensi vilkaisulla Helsinki näyttää tutulta, mutta kuitenkin erilaiselta. Joitakin rakennuksia on tullut lisää ja joitakin purettu. Tämä oli odotettavissa. Ydinvoima on selvästi saanut jalansijaa, mutta Suomenlinnan lautta senkun porskuttaa niin kuin ennenkin. Joka tapauksessa Helsingin horisontti on mennyt uusiksi.

Kamppi2020

Kampin keskuksessa on huomattu homevaurioita, ja keskustelu on käy kuumana siitä pitäisikö se purkaa vai ei. Vuoden 2020 sanomalehdissä keskustellaan myöskin kiivaasti siitä pitäisikö Kampin keskuksen kylkeen lisätä ns. ”makkara” vai ei. Tämä ei tosin käsityksemme mukaan mitenkään liity kosteusvauriokeskusteluun.

Stockan kello 2020

Muuten on jännää miten ihan pienillä muutoksilla on saatu modernia ilmettä kaupunkikuvaan. Moni rakennus on sinänsä tietenkin vielä entisensä.

Delorean-Monster

Muita huomioita: autojen koko on yleisesti kasvanut, eikä sähköautoja juuri näkynyt. Helsingin vuoden 2020 infrastruktuuri näyttäisi muutenkin suosivan yksityisautoilua enemmän kuin nykyään.

Baana2020 autoilija hyvä veronmaksaja, pyöräilijä huono

Esimerkiksi vuonna 2012 pyörätieksi avattu Baana on vuonna 2020 autotie, ja ollut sitä kuulemma jo vuodesta 2014. Seurausta kaupungin uudesta radikaalista liikennepolitiikasta.

a98a009d68cad18ae7b1d3576bb01924_view

Pyörätiet onkin vuonna 2020 yleisesti muutettu vinoparkeiksi, ja pysäköinti niissä on ilmaista. Se lasketaanko tämä utopiaksi vai dystopiaksi riippuu paljolti siitä keneltä kysyy.

Soinipatsas

Yksi jännittävimmistä muutoksista on se että entisen Kiasman edessä oleva Mannerheimin ratsastajapatsas on korvattu presidentti Soinin patsaalla. Tästä oli kuulemma ollut yllättävän vähän keskustelua silloin kun se tapahtui, niinkuin myös siitä että Kiasman tiloissa on nyt Suomen suurin ABC-huoltamo.

No, tulevaisuuteenkin kyllästyy ennen pitkää, ja palasimme aikakoneellamme vuoteen 2013. Ennen sitä halusimme kuitenkin tehdä palveluksen kaikille Kasper Diem -blogin lukijoille.

Lotto2020

Nämä ovat viikon 15 lottonumerot vuonna 2020 – mutta muistakaa että jos kaikki laittavat samat numerot niin päävoitolla on sitten aika monta jakajaa. Kuitenkin: meidän lahjamme teille.

Olipa matka!


0 Shares

One thought on “Helsinki vuonna 2020 – ainutlaatuinen kurkistus tulevaisuuteen!

  1. […] Moni teistä saattaa muistaa aikamatkan jonka me täällä Kasper Diem -blogissa teimme pari viikkoa sitten. Se oli valtava harppaus ihmiskunnalle, ja saimme paljon arvokasta tietoa tulevaisuudesta. […]

Leave a Reply