Kasper ja Mikko julkaisevat ensimmäisenä podcastina maailmassa yksittäiseen podijaksoon perustuvan kirjan

Helsinki, lokakuu 2023
Heti vapaa julkaistavaksi

Kasper Strömman ja Mikko Pykäri toivat aikonaan podcastit Suomeen ja tekivät niistä suosittuja. Nyt Suomen suosituin podcast tekee jälleen historiaa julkaisemalla ensimmäisenä maailmassa komean kovakantisen kirjan joka perustuu yksittäiseen podcastjaksoon.

Samaan aikaan kun äänikirjat valtaavat markkinoita, Kasperin ja Mikon podcast toimii päinvastoin. Nyt julkaistava kirja onkin litterointi alunperin vuonna 2020 keskellä kiihkeintä koronaa julkaistusta klassikko-podcastjaksosta Uusi studio.

”Halusimme luoda teoksen joka olisi täsmälleen niinkuin kuuntelisi jakson” myhäilee toinen Suomen suosituimmista poddaajista Kasper Strömman. ”Ja väitän että olemme onnistuneet. Kirjan lukeminen on täydellinen simulaatio siitä että kuuntelisi jakson. Paitsi tietenkin paljon vaivalloisempaa”.

Kirjan litteroinin on lönnrotilaisessa hengessä tehnyt Suomen suosituimman podcastin eliittikuuntelija Wilma Parkkari – täysin yllättäen ja pyytämättä. Sikäli jakso on valikoitunut täysin sattumanvaraisesti yli kahdensadan julkaistun jakson joukosta.

Toinen Suomen suosituimmasta poddaajista Mikko Pykäri uhkuu tyytyväisyyttä. ”Kiitos Wilmalle. Arvostamme aloitetta, ja vähintä mitä voimme tehdä vastapalvelukseksi oli tekstin saattaminen kansien väliin. Podmen ystävällisellä avustuksella”.

Nyt julkaistavaa kirjaa ei pysty ostamaan, mutta on sen sijaan niiden podikuuntelijoiden kesken voitettavissa jotka kertovat kauneimman Kasper & Mikko -muistonsa.

”Kirjan pystyy voittamaan jos kertoo meille kauneimman Kasper & Mikko -muistonsa”, Kasper sanoo vakavalla naamalla.

Vaikka nyt julkaistava kirja onkin uraauurtava, innovaatio ei suinkaan ole vierasta tälle menestyspodille. Aiemmin on lanseerattu mm. oma olut (Suomen suosituin beer), oma kahvi (Suomen suosituin kahvi), sekä oma vaatemallisto (Suomen suosituin streetwear). Tämän lisäksi Kasper ja Mikko ovat tehneet historiaa olemalla ensimmäinen suomalainen podcast joka on poddannut livenä Ruisrockissa. Voisikin sanoa että uusien polkujen raivaaminen on Suomen suosituimman podcastin dna:ssa.

”Voisi sanoa että uusien polkujen raivaaminen on meidän dna:ssa” Mikko lataa.

Nyt julkaistava kirja on Kasperin ja Mikon ensimmäinen. Suomen suosituin podcast taas ilmestyy joka toinen viikko Podme-palvelussa.


0 Shares
Tagged , ,