Suomen johtava ruunariekspertti: ”Torttusesonki alkaa 15.1. ja loppuu Runeberginpäivään”

Nykyään saattaa nähdä runebergintorttuja myytävänä ympäri vuoden, mikä on tietenkin väärin. ”Ruunari” on kausituote, ja sen herkullisuus perustuu piparkakun tavoin siihen että sitä on saatavilla vain rajatun ajan vuodesta.

Myöskään meidän ei tule hyväksyä kaiken maailman ”runebergin juustokakkuja”. Koska nyt oikeasti. Runebergintorttu on hyvää. Juustokakku on hyvää. Mutta ei ole mitään syytä miksi nämä kaksi pitäisi risteyttää niinkuin jokin hiton labradoodle. Kansallistorttumme on liian pyhä siihen. Ja sinä tiedät paremmin.

Meille tänne Kasper Diem -blogiin tulee kuitenkin usein kysymys: ”mutta Kasper – milloin niitä torttuja sitten oikein saa syödä?”. Tähän on onneksi olemassa absoluuttinen, ja helppo vastaus.

Runebergintorttuja saa nauttia tammikuun 15. päivästä lähtien ja jatkaa Runeberginpäivään saakka. Runeberginpäivä on 5. helmikuuta.

Tämän jälkeen on luonnollista tyhjentää kaupat punalaputeista tortuista – mutta sen jälkeen on syytä pidättäytyä runebergintorttujen nauttimisesta aina seuraavaan tammikuuhun saakka.

Tämä periaate on helppotajuisesti selitetty allaolevalla videolla.

Sesonki on siis nyt kuumimillaan – nautitaan näistä kolmesta komeammasta viikosta mitä kotimainen leivoskalenteri tarjoaa.

 


0 Shares
Tagged , ,