Suomalainen bisnesräp top 5

Jonkin aikaa sitten me täällä Kasper Diem -blogissa kirjoittelimme suomalaisesta aikuisräpistä. Postaus oli sangen suosittu, ja saimmekin sen myötä lukuisia uusia vinkkejä vastaavista kappaleista. Kiitos niistä kaikista.

Siksi teemmekin tänään tämän jatkopostauksen, mutta nyt tarkennamme tarjontaa: tällä kertaa mukaan on kelpuutettu vain Suomen parhaat ”bisnesräp”-biisit.

Bisneksellä ja räpillähän on pitkä suhde. Maailmahan tuntee monta hiphop-yrittäjää, niin kuin Kanye, Jay-Z tai Pikku G. Ja onhan räp-yrittäjä 50 cent sanonut sen kaikkein selvemmin: ”Get rich or die trying”.

Pitemmittä puheittä, tässä kotimaamme parhaat räppäävät yrittäjät.

1. TUM3 feat. Siniverkkarimies: Sä oot yrittäjä, 2018
”AY-liike koittaa kaataa suolaa haavaan / hyvästi sosiaaliturva / sä oot yrittäjä”. Yrittäjänä ei näköjään todellakaan ole helppoa olla Järvenpäässä – sen todistaa viimeistään tämä video. Mutta symboloiko alun mopoautuoilu köyhyyttä? Silloin videossa on ehkä pieni ajatusvirhe, koska ne lasikuitukopperot ovat yllättävän kalliita.

2. Kiinteistömaailma: Ollaan ykkösii (koska meilpäin asiaakkaat on ykkösii), 2017
Jos olet aina halunnut nähdän kun Kiinteistömaailman johtoryhmä ”hustlaa ja grindaa” kylmäävän horrorcore-biitin päälle, tämä video on juuri sinulle. Miksi video on tehty? Luultavasti korostaakseen kiinteistönvälittäjien vaurautta, jotta ihmiset ymmärtäisivät miten paljon ilmaa on perinteisten välittäjien hinnoissa.

3. Tieto: Value for Life, 2017
Oletko aina halunnut kuulla kun sata suomalaista rallikuskia laulaa englanniksi kuorossa? Sellaista videota ei ole nyt näyttää, mutta tämä video osuu luultavasti aika lähelle.

4. Tikkurila 150 vuotta – Tikkurilan henkilöstön vauhti kiihtyy, 2012
Tämä Matti ja Teppo -cover ei teknisesti ottaen tietenkään ole räppiä, mutta koska asenne on ehdottaman gangsta, se puolustaa paikkaansa tällä listalla.

5. YIT – luova rohkeus Tripla Flash Mob, 2014
Flashmob on tapahtuma jossa joukko ihmisiä kerääntyy julkiselle paikalle ja tekee ennaltasovittuna ajankohtana jotain odottamatonta. Tässä videossa taas keräännytään jonkinnäköiseen yksityiseen yökerhoon/pikkujouluihin/kickoffiin tekemään jotain odotettua. Toisin sanoen YIT ei siis selvästikään ole ymmärtänyt mikä on flash mob. Mutta ehkä se että uskaltaa käyttää muodikkaita sanoja väärin on sitten sitä ”luovaa rohkeutta”.

Haluatko kuulla kun Kasper ja Mikko keskustelevat näistä videoita Suomen suoituimmassa podcastissa? Kuuntele silloin tästä:

Katos myös: Suomalainen aikuisrap top 10


0 Shares
Tagged , , , , , ,