Jospa hoitaisit omat asiasi

Helsingin kaupungilla on tällä hetkellä käynnissä liikkumisohjelma jonka tavoitteena on saada kaupunkilaiset fyysisesti aktiivisimmiksi. Se on luonnollisestikin hyvä asia. Mutta samaa ei välttämättä voi sanoa sävystä jolla asia ilmoitetaan kaupunkilaisille. Bussipysäkeillä näkyy nimittäin tällä hetkellä näitä mainoksia:

Jospa kävelisin seuraavalle pysäkille? Kuule, jospa hoitaisit ihan vain omat asiasi. Kukaanhan ei varsinaisesti huvikseen mene linja-autoajelulle, vaan ottaa busin siksi että kävely tai pyöräily ei jostain syystä nyt onnistu. Tai vielä pahempaa – joku on vihdoinkin päättänyt valita julkisen liikenteen yksityisautoilun sijaan, ja nyt siitäkin syyllistetään.

Ylhäältäpäin annettu käsky ei siis tunnu erityisen houkuttelevalta – me täällä Kasper Diem -blogissa ostimme esimerkiksi välittömästi henkilöauton kun näimme tämän mainoksen. Emmekä edes erityisemmin välitä ajaa.

Mutta mitä jos muutkin kaupungin virastot mainostaisivat samalla tavalla? Teimme vähän ehdotuksia tämän liikuntakampanjan pohjalta kokonaisvaltaista kaupungin mainoskampanjaa varten. Eipä kestä!

1. Jospa parantaisit oman syöpäsi
Tai jospa söisit vaikka vähän inkivääriä ja katsoisit toimiiko se? Menetkö kuitenkin nyt siitä kuormittamasta terveydenhuoltoa.

2. Jospa uisit Kolera-altaassa
Tarvitseeko sinulle todellakin lämmittää ja puhdistaa vesi joka kerta kun haluat vähän kastautua? Ennenkin on uitu meressä.

3. Jospa hoitaisit omat kakarasi
Subjektiivinen päivähoito schmubjektiivinen päivähoito.

4. Jospa ostaisit omat kirjasi
Ensin käyt koulua vuosikaudet, ja sen jälkeen kehtaat vielä vaatia rakennuksen täynnä ilmaisia kirjoja? Voi jeesus sentään.

5. Jospa ostaisit oman asunnon
Vuokralla asuminen on tietysti kivaa, mutta nyt on aika laittaa rahoja tiskiin.

Joten jospa nyt vaan tekisit niin kuin kaupunki haluaa. Tämä ei ole pyyntö.


0 Shares
Tagged , , ,