Askartele realistiset paperiset lumihiutaleet

PaperijaSakset

Näin talvisin ihmisillä on tapana askarrella lystikkäitä paperisia lumihiutaleita ikkunoihinsa saavuttaakseen lämpimän adventtitunnelman. Mutta miten uskottavia nämä lumihiutaleet oikeastaan ovat? Me täällä Kasper Diem -blogissa päätimme luoda omat, realistisemmat versiot näistä koristeista. Ja näillä helpoilla ohjeilla sinä pystyt samaan.

1. Klassinen lumihiutale
Verryttelyn vuoksi aloitamme klassisella hiutaleella. Moni on saattanut tehdä tämän vaikka koulussa, mutta kertaus lienee paikallaan.

KasperViker1

Tee näin: Aloita taittamalla paperiarkki. Käytä tähän sormiasi ja käsiäsi. Eikö tunnukin hyvältä? Kädet jotka äsken hyväilivät puhelimesi näyttöä rakastelevat nyt valkoista, neitseellistä kopiopaperia. Kyllä tämä tuntuu hyvältä. Pirun hyvältä. Paperi on hieman karheaa ja liukasta.

KasperKlipperIgen

Leikkele tämän jälkeen hellästi taiteltuun paperiisi mielikuvituksellisia kuvioita pikku saksillasi. Tunne kuinka sormesi lämpiävät kun veri virtaa niihin. Tältä siis tuntuu askartelu? Jos olet tehnyt kaiken oikein ja olet yhtä taitava kuin me täällä Kasper Diem -blogissa voit nyt avata paperiarkin ja katsoa valmista lumihiutalettasi.

Lumihiutale1

Kyllä. Todella hieno. Eikä edes ollut kovin vaikeaa. Sitten olemme valmiita siirtymään tositoimiin.

2. Räntähiutale
Kaikki kunnia siis klassiselle lumihiutaleille, mutta käsi sydämellä, kuinka monta lumipäivää viime talvenakaan loppujen lopuksi oli? Ainakin Etelä-Suomessa talvethan saattavan olla vähälumisia, eikä ilmastonmuutos mitenkään tule parantamaan tätä asiaa. Siispä askartelemme seuraavaksi realistisemman räntähiutaleen. Aitous on nimittäin kaikki kaikessa myös askartelussa.

KasperKlipper4

Tee näin: Taita paperi. Leikkele taas pikku saksillasi. Anna saksien viuhua. Tsemppaa. Kyllä sinä pystyt siihen.

Ranta1

Ja kyllä! Nyt sinulla on täysin autenttinen, märkä Etelä-Suomalainen lumihiutale joka sulaa välittömästi osuessasi niskaasi tuoden mukanaan kylmyyden ja märkyyden. Tältä tuntuu aito talvi. Mutta tietenkään tämä ei toki ole ainoa tunnettu lumityyppi.

3. Vaakasuora räntä
Se että taivaalta hiljaa leijailisi romanttisia täydellisiä hiuteleita on nimittäin tietenkin myös yleensä myytti ja osoitus yhteiskunnan disneyfikoitumisesta. Yleensä lumi sataa talvella ns. vaakasuorana räntänä. Siksi askartelemmekin seuraavaksi sen.

KasperKlipper6

Tee näin: Ota taas tyhjä paperiarkki. Taittele se ja näytä sen jälkeen kuka on pomo, sinä vai paperi? Sinä tietenkin. Muista että olet tiikeri. Paperi taas on saalis jolla leikittelet. No niin, älä anna armoa.

VaakaRanta1

Ja siinä se on! Täydellinen vaakasuora räntähiutale. Sepä oli kivaa. Mitä seuraavaksi?

4. Märkä rätti
Totuuden nimessä on tietenkin sanottava että vaakasuora räntäkin saattaa olla liian optimistinen kuvailu lumihiutaleista tiettyinä talvipäivinä kun taivaalta sataa ns. märkiä rättejä. Askarrellaanpa sellainen.

KasperKlipper9

Tee näin: Aloita taittelemalla paperi. Sen jälkeen voitkin päästää kaikki tietämäsi keski-aikaiset kidutuskeinot vallalleen. Kun olet valmis paperin kanssa sen tulisi tietää saaneensa elämänsä selkäsaunan.

MarkaRatti

Kyllä. Täydellin ”märkä rätti” -hiutale. Tämä on suomalaista talvirealismia parhaimmillaan.

5. Saavista kaatamalla -hiutale
Mutta entäs niinä päivänä kun lämpötila on plussan puolella? Emme voi huijata itseämme ikuisesti, niitäkin on talvella. Joten askartellaanpa kunnon talvinen rankkasade.

KasperKlipperAter

Tee näin: Taittele paperi. Ajattele sen jälkeen jotain raivostuttavaa ja pura se käsissäsi olevaan paperiin. Älä tunne sääliä, vaan leikkele kuin kone. Naps naps naps. Naps naps hiton naps. Mitä sanoitkaan? Naps. Sanoitko ”naps”? Shh! Naps.

Sanko

Jos olet tehnyt kaiken oikein sinulla pitäisi nyt olla saavi. Käännä se ylösalaisin ja lisää vesipisaroita ja lunta haluamassasi suhteessa.

Saavista1

On niin kaunista. Itkettää. Ja ennen kaikkea niin autenttinen kuvaelma post-ilmastonmuutostalvesta. Yksi vielä ja sitten lopetetaan? Joo.

6. Esterin takapuoli
Joskus saavikaan ei ole tarpeeksi voimakas kielikuva kuvaamaan säätä. Silloin tarvitaan järeämpiä kalustoa. Tarvitaan Esterin takapuoli.

KasperKlipper3

Tee näin: Taita paperiarkki. Mutta tällä kertaa pidättele raivoasi ja leikkaa ihan yksinkertainen kaari. Pure hammasta. Kyllä sinä pystyt siihen. Tarvittaessa kielenpääsi voi kurkistaa suunpielestä.

Takapuoli2

Kun avaat arkin sinulla pitäisi nyt olla sydän tai takapuoli, riippuen siitä miten haluat katsoa asiaa. Me täällä Kasper Diem -blogissa haluamme tietenkin nähdä takapuolen. Lisää sen jälkeen vesipisaroita mielen mukaan.

EsterinTakapuoli1

Ja avot, olet luonut täydellisen sääilmiötä kuvaavan symbolin. Tämä pitäisi oikeastaan ottaa käyttöön säätiedotukseen, niin informatiivinen se on. Aijaij. Ja se syntyi vieläpä suhteellisen helposti.

Hauskoja askarteluhetkiä toivoo koko Kasper Diem -blogin väki!

Postausta sponsoroi Fiskars Classic -sakset.


0 Shares
Tagged , , , , , , , , , ,