Viisi lintua jotka muistuttavat Vasemmistoliiton uutta logoa

vasemmistologo

Vasemmistoliitto uudisti tällä viikolla logonsa. Uuden tunnuksen sanotaan esittävän ”voimakasta ja eteenpäin katsovaa lintua”, ja aikaisempi punainen väri on saanut väistyä uuden, pinkimmän värisävyn tieltä.

Jos meiltä täällä Kasper Diem -blogissa kysytään, logo on sinänsä oikein onnistunut. Se on sopusuhtainen ja selkeä. Jos nyt jotain pitäisi sanoa niin korkeintaan liukuväritys tuntuu vähän ylimääräiseltä.

Mutta mitä vaaleanpunaista lintua logon tyylitetly V-kirjain sitten oikein esittää? Sitä ei Vasemmistoliitto kerro suoraan – mutta tässä tulee Kasper Diem -blogin viisi parasta arvausta.

Bird

1. Ruusukapustahaikara
Platalea ajaja on pinkki iibislaji joka tunnetaan myös nimellä Ajaia ajaja. Jälkimmäinen on myös ääni jonka lintu päästää ollessaan oppositiossa.

Stamp

2. Flamingo
Flamingot seisovat tyypillisesti yhdellä jalalla, mutta kukaan ei oikein ymmärrä miksi. Tosin on paljon muitakin asioita joita emme ymmärrä flamingoista.

Pink_Bird

3. Angry Bird
Vaaleanpunainen ”änkkäri” on tietenkin lähtökohtaisesti vihainen, mutta Angry Birds -tietokannan mukaan tämän hahmon ongelma on ”äärimmäinen epäluotettavuus pelitilanteissa”. Hahmo pystyy tosin myös tuottamaan ”huomattavaa tuhoa vahingossa”.

punatulkku

4. Punatulkku
Vaatimaton varpuslintu jolla on tukeva ruumis ja paksu nokka. Wikipedian mukaan sen laulu on ”hiljaista rupattelua valtuustossa latvustossa”.

Rosakakadu_ts6

5. Ruusukakadu
Yleinen papukaijalaji. Voidaan opettaa puhumaan, mutta papukaijojen tapaan ei tietenkään varsinaisesti puhu, vaan toistaa lähinnä samaa mantraa kyllästymiseen saakka.

Tämän logoanalyysin tarjosi vuoden graafikko 2013.


0 Shares
Tagged , , , ,