Viisi ehdotusta uuden Sininen tulevaisuus -puolueen logoksi

Pari viikkoa sitten me suomalaiset saimme satavuotiaaseen maahamme uuden puolueen. Tämä on tietenkin iloinen asia, koska poliittinen moninaisuus on toimivan demokratian kulmakiviä.

Mutta. Meitä täällä Kasper Diem -blogissa huolestuttaa graafisen suunnittelun ystävinä ettei uudella puolueella näyttäisi olevan logoa laisinkaan. Miten se on mahdollista? Ja miten paljon se meitä huolestutttaa?

Se huolestuttaa meitä yhtä paljon kuin Sampo Terhoa huolestuttaa valkoisen rodun tulevaisuus.

Onneksi me täällä Kasper Diem -blogissa voimme kuitenkin auttaa. Tässä peräti viisi ehdotusta.

SininenT

1. Ihan aluksi pitää selvittää taustat niille jotka eivät seuraa politiikkaa: Sininen tulevaisuus ei itseasiassa tavallaan ole ihan uusi puolue, vaan perustuu jo olemassaolevaan puolueeseen Perussuomalaisiin – eli ”persuihin”. Tällä puolueella taas on muuten aina ollut sangen kryptinen logo, josta puolueen nimi ei edes selviä.

Jos lehtitietoja on uskominen molempien puolueiden politiikka on kuitenkin vieläkin kuin yhdestä puusta veistettu, joten olisi johdonmukaista että uusi, sininen puolue seuraisi myös samaa filosofiaa logoasioissa. Mutta ymmärrämme että tämä voi tietenkin olla liikaa pyydetty.

SIninenPiikkilanka

2. Mutta miten sitten kiteyttää uuden puolueen filosofia yhteen symboliin? No, ei liene liioiteltua väittää että Sininen tulevaisuus pitää mielellään itsestään loitolla ainakin maahanmuuttajat, vasemmistolaiset, ”liian suvaitsevaiset”, ne joille ei suodatinkahvi kelpaa, ja tietenkin ruotsia puhuvat ihmisiset. Siksi tyylitelty piikkilanka puolueen nimen ympärillä voisikin parhaiten symboloida puolueen eristäytymishaluja muusta maailmasta.
Emme sano että tämä logo on täydellinen, mutta se voisi toimia. Ja hei, parempihan se on kuin ei mitään, niinkuin tällä hetkellä.

SIninenAudi

3. Jotkut puolueet perustetaan halusta muuttaa maailma. Jotkut taas sen vuoksi että saisi jatkossakin matkustaa ministerinä virka-auton takapenkillä. Ei siis olisi laisinkaan epätodennäköistä etteikö puolue voisi haluta että tämä väkevä inspiraationlähde näkyy puolueen tunnuksessa.

SIninenSmurffi

4. Toisaalta uudelle puolueelle sopisi myös pehmeämpi, perussuomalaisia lempeämpi ilme. Smurffin hatusta inspiraationsa saanut maskotti sopisikin Siniselle tulevaisuudelle kuin nakutettu. Smurffit kun ovat sinisiä. Tämä olisi sitäpaitsi lastenkin mieleen.

SininenTehokas

5. Toisaalta uusi puolue saattaisi tarvita vähän sloganinpoikasta, jotta ihmiset oikeasti tajuavat puolueen arvot. Muutama voimasana logon yhteyteen tekisikin varmasti meisseliä viestin perillemenolle. Ehkä oma suosikkimme.

Logonsuunnittelu – ei niin vaikeaa kun sen osaa.


0 Shares
Tagged , , , , ,