Oletko jo valmis ensi vuoden Suomi 101 -juhlallisuuksiin? Tässä viisi kuuminta tärppiä

SUomi101

Keneltäkään ei varmaan ole jäänyt huomaamatta että nyt vietetän Suomen virallista juhlavuotta, tai niinkuin se myös tunnetaan, #Suomi100 -vuotta. Tähän vuoteen kuuluu monia juhlallisuuksia niinkuin suomalaisittain brändätyt pumpernikkelit, sinivalkoinen ruumisarkku ja tietenkin suomalaiset, nopeat aurinkolasit.

Vaikka kaikki tämä onkin hienoa, Kasper Diem -blogin saamien tietojen mukaan tämä kaikki on kuitenkin vasta ollut alkusoittoa ensi vuotta varten, jolloin suunnitelmien mukaan tullaan viettämään Suomi 101 -juhlavuotta. Kasper Diem -blogi keräsi viisi tärkeintä ensi vuoden tapahtumaa.

1. Uudenvuodenaaton juhlallisuudet
Viimeinen päivä joulukuuta tänä vuonna tulee olemaan varsinainen spektaakkeli, kun Helsingin kansalaistorilla esiintyy Bomfunk MCs virallisella Suomi 101 -kappaleellaan Freestyler. Kappaleen sanat ajoitetaan niin että rivissä yeah, straight from the top of my dome as I rock, rock, rock, rock, rock the microphone vuosi vaihtuu jostain syystä kohdassa ”dome”. Kukaan ei oikein tiedä miksi.

2. Lentokoneiden jatkuva ylilento Kaivopuistossa
Tapahtumana suuren suosion saavuttanut hävittäjäkoneiden ylilento Kaivarissa saa jatkoa myös Suomi 101 -juhlavuonna. Mutta koska tapahtuma oli sen luokan menestys tänä vuonna, niin ensi vuonna kaikki reittiliikenne tullaan ohjamaan Helsinki-Vantaan lentokentältä kulkemaan Kaivopuiston yli. Tästä odotetaan Suomi 101 -vuoden hittiä.

3. Tuntemattomasta sotilaasta uusi elokuvaversio
Vanhan suomalaisen kansanviisauden mukaan se ei ole juhlavuosi eikä mikään ellei Tuntemattomasta sotilaasta saada uutta leffaversiota. Vuonna 2018 Väinö Linnan kirjaan perustuvan neljännen filmatisoinnin tulee ohjaamaan ”tosi paljon Speden näköinen mies”, ja tyylilajina on romanttinen komedia.

4. Myyntiin tulee pakkaus jossa on 101 oluttölkkiä
Niinkuin tänäkin vuonna, ensi vuonna tullaan näkemään paljon virallisia Suomi 101 -tuotteita. Hittiä odotetaan varsinkin jättipakkauksesta jossa on 101 bissetölkkiä. Viisastelijat tietenkin tulevat huomauttamaan että se on vain tämän vuoden juhlapakkaus johon on laiskasti teipattu kylkeen yksi tölkki lisää, mutta vihaajat nyt aina tulevat vihaamaan.

5. Rautatietorilla entistä isompi suomenlipunheiluttajien leiri
Lopuksi Suomen juhlavuonna 2018 tullaan Helsingin Rautatietorilla näkemään entistä isompi puolialkoholisoituneiden riidanhaastajien leiri, joka suunnittelee pahoinpitelevänsä entistä enemmän ohikulkijoita juhlavuoden kunniaksi. Näin Suomeenkin saadaan kansainvälisen mallin mukaan virallinen no-go-zone.

Lopuksi on todettava että vaikka vuoden 2018 juhalllisuudet ovatkin kattavia, ne ovat vain esimakua Suomi 102 -juhlavuotta varten, jota vietetään vuonna 2019. Ai että silloin nimittäin tulee tapahtumaan.


0 Shares
Tagged , , ,