Graafikko tyrmää tapakouluttajan nettisivut: ”90-luku soitti ja halusi kotisivunsa takaisin”

suonpera

Tapakouluttaja Kaarina Suonperän nettisivut ei saa vuoden graafikolta (2013) ymmärrystä.

Tapakouluttaja Kaarina Suonperän mielipiteitä ollaan totuttu perinteisesti lukemaan Linnan juhlien jälkeen, jolloin hän pääsääntöisesti tyrmää kaikki perinteisestä pukukoodista poikkeavat asut. Monien mielestä hän onkin ankarampi kuin ISIS mitä tulee tiukkojen pukukoodien noudattamiseen.

Mutta millaisen kuvan tämän tyyliniekka sitten antaa itsestään? Pyysimme vuoden graafikkoa Kasper Strömmania analysoimaan tapakouluttajan omat nettisivut.

Kasper Strömman valittiin vuoden graafikoksi vuonna 2013.

”Ensinnäkin täytyy muistaa että ensivaikutelman voi tehdä vain kerran. Ja näistä sivuista saa sen vaikutelman että tämä on ihminen joka ei ole päivittänyt sivujaan sitten 90-luvun, ja siten ei seuraa aikaansa.”

Strömmanin mukaan ei ole missään nimessä mielekästä seurata viimeisimpiä trendejä, mutta tilanteessa jossa suurin osa ihmisistä jo katselee nettisivujaan puhelimellaan, ihan toimivuuden kannaltakin sivujen pitäisi olla päivitetty tälle vuosikymmenelle. Tai edes edelliselle.

”Yhdeksänkymmentäluku on suorastaan päällekäyvä näissä sivuissa, otsikon Brush Script -fontista lähtien. Brush Scripitiähän pidetään graafikoiden kesken yleisesti 90-luvun Comic Sansina, joten se ei ole kovin mairitteleva valinta.”

Vuoden graafikko sanoo myös ymmärtävänsä etteivät kaikki voi osata kaikkea, mutta silloin kannattaa kysyä apua.

”Alati muuttuvassa globaalissa bisneselämässä on myös tärkeä antaa itsestään luotettavan kuvan. Ei se kertakaikkiaan käy että sivustolla on rikkinäisiä linkkejä joista tulee vain ”404 not found” -ilmoitus. Miten minä tämän selittäisin? Se on niinkuin menisi Linnan juhliin frakissa jonka selkä on revennyt pahasti. Se antaa yksinkertaisesti tavattoman huolimattoman kuvan ihmisestä.”

Strömman ei omien sanojensa mukaan itsekään ole mikään varisinainen nettisivujen asiantuntija, mutta kehottaa käyttämään yleistä tyylisilmää omia sivuja arvioitaessa.

”Eniten yllättänyt olen siitä että ihminen joka työkseen julkisesti arvostelee toisia ei näköjään ole erityisen tarkka siitä millaisen kuvan antaa itsestään.”

Vuoden graafikko (2013) vinkkaa lopuksi silmää.

”Mitä sotaveteraanitkin ajattelisivat näistä sivuista?”

 


0 Shares
Tagged , , ,