Tutkimus: Enemmistö suomalaisista liittyisi mieluummin SPECTREen kuin NATOon

www.djprince

Mahdollinen NATO-jäsenyys puhuttaa suomalaisia. Kuten aina isoja linjoja vedettäessä äänekkäitä mielipiteitä on kuultu puolesta ja vastaan, mutta suuri enemmistö tuntuisi vieläkin olevan puolueettomuuden kannalla – tai ei tiedä mitä ajatella.

Tilanne on kuitenkin nyt muuttunut Kasper Diem -blogin suorittaman mielipidetutkimuksen myötä. Siinä käy nimittäin ilmi että suurin osa suomalaisista ei valitsisi puolueettomuutta eikä NATOa, vaan kaikkein mieluummin kansalaiset liittyisivät SPECTRE-järjestöön.

Aikaisemmissa mielipidekyselyissä tätä mahdollisuutta ei ole annettu vaihtoehtona, joten uusi tulos tulee yllätyksenä. SPECTRE ei myöskään organisaationa sijoitu poliittisesti länsi/itä-akselille, joten sikäli se voisi olla täydellinen partneri perinteisesti neutraalille maalle.

Politiikantutkija Bo Hager on samaa mieltä siitä että SPECTRE voisi ”mustana hevosena” olla täydellinen Suomelle.

”Päinvastoin kun monilla muilla tässä maailmassa SPECTREn visio on kirkas; maailmanherruus tai ei mitään. NATO taas tuntuisi hötkyilevän vähän joka suuntaan. Ei jäsenyys sellaisessa yhteisössä ole oikein mistään kotoisin kun näitä nyt rupeaa vertailemaan.”

Hager myös ymmärtää tuoreen gallupin tuloksen.

”SPECTRE ei oleta vastustajan puhuvan. SPECTRE olettaa vastustajan kuolevan. On selvää että tämäntyyppinen ehdottomuus puhuttelee monia kansalaisia nykyisessä asenneilmastossa.

Tutkija Hager, jolla on monikymmenvuotinen kokemus ulkomaanpolitiikasta, antaisi itsekin varovaisesti siunauksensa SPECTRE-jäsenyydelle. Varsinkin kun NATO-jäsenyys voisi olla turhankin latautunut.

”Täytyy muistaa että NATOn jäsenyys voi vieläkin olla kuin punainen vaate Venäjälle. Tätä uhkaa ei kannata aliarvioda.”

Mitä tulee SPECTREen Hager ei kuitenkaan usko että ongelmia tulisi.

”En näe Venäjän suhteen SPECTREn jäsenyydessä mitään ongelmaa. Päinvastoin, uskon että Putin kunnioittaisi tätä ratkaisua. Jakavathan he paljon yhteisiä arvoja.”


0 Shares
Tagged , , , ,