Amsterdam kyltit top 10

KasperAmsterdam

Joskus me täällä Kasper Diem -blogissa käymme Amsterdamissa. Mitä teemme siellä? Katselemme esimerkiksi tulppaaneista tehtyjä tuulimyllyjä jotka ovat kanaaliajelulla puukengässä. Mutta se ei suinkaan ole päämielenkiintomme kohde. Koska kaikkein mieluiten katsomme kylttejä – vuoden graafikkous (2013) näet velvoittaa. Tässä kymmenen parasta.

Rookzone1

1. Rookzone
Hollantilainen graafinen suunnittelu onkin ensiluokkaista. Sen huomaa heti saavuttaessa lentokentän tupakkapaikalle, missä tämä iloinen veijari ”hitsaa puikkoa”. Miksi hahmon huulet eivät kosketa savuketta? Koska se olisi epäterveellistä.

Rookzone2

Kaikkein parasta on kuitenkin röökiruudun rajaus. Miksi käyttää neliötä kun voi saman tien rajata alueen käyttämällä graafista tupakansavua? Tehän näette itse miten nerokasta suunnittelua on tämä.

Werkbereik

2. Blijf buiten werkbereik
Muutenkin hollantilainen hahmosuunnittelu on erinomaista. Voisiko varoituskyltissä olla hahmo jonka polvinivelet on jäykistetty niin ettei niitä pysty enää taivuttamaan ja hahmo joutuu klenkkaamaan luonnottomasti eteenpäin? Tietenkin voisi.

ShopsOpen

3. Restaurant en winkels bereikbaar!
Hollantilaiset ottavat myös shoppailun tosissaan. Tärkeämpää kuin mikään muu on että hunajalla täytetyt vohvelit myy. Vaikkakin se tarkoittaa että joku ajaa mopolla varpaidesi yli metrin levyisellä kavennetulla jalkakäytävällä.

Ticket

4. Ticket
Tämä ei sitten ole katutaidetta. Tämä on informatiivinen tieto siitä missä lähin pysäköintiautomaatti sijaitsee.
Paitsi kyllä tämä on myös katutaidetta, ainakin jos meiltä täällä Kasper Diem -blogissa kysytään.

Jumalankasi

5. Jumalan käsi
”Senkin likainen koira. Olet tehnyt melkein itsesi kokoisen ulosteen, ja siksi Jumala rankaisee sinua nyt vetämällä sinua pienestä hännästäsi. Mutta tietenkin kumihanska kädessä, olethan niin saastainen.”

Disabled

6. Raitiovaunujen paikat vanhuksille ja liikuntaesteisille
Raitiovaunuissa on joka maassa kyltit jotka osoittavat joidenkin paikkojen olevan varattuja senioreille ja raskaana oleville naisille. Mutta oikeastaan miksi, kun kyltistä voi tehdä samantien koko penkin peittävän kuosin? Nerokasta.

Tosin me huomasimme sen vasta istuttuamme penkillä tovin. Mutta kuitenkin nerokasta.

Trafikljus

7. Kiehtova kolo
Liikennevalon napin ymmärtää jokainen, mutta sen sijaan on hauskaa että kuvassa on hahmo joka työntää sormeaan pieneen reikään. Sen hollantilainen termi on muuten gloryhole.

Drempels

8. Verellä täytetty kanaali tiessä
Jos me täällä Kasper Diem -blogissa ikinä hankimme auton, niin sen on sitten oltava samanlainen kuin tässä kyltissä. Drempel tarkoittaa sitten verellä täytettyä kanaalia.

VUodenvauva

9. Vauvan hoitopöytä
Hollannissa niin kuin kaikkialla muuallakin vauvan hoitopöydässä on varoitukset. Se on hyvä. Viimeinen asia mitä kukaan haluaa on että vauva tippuisi maahan.

Vuodenvauva2

Mutta eiköhän tämä kyltti ole kuitenkin hieman liioiteltu? Tämä ei ole kuva vauvasta joka tippuu pöydältä. Tämä on kuva aikuisesta miehestä joka tippuu pystysuorasti monen metrin korkeudesta ja monottaa ohimennen hoitopöytää. Huutaen.

COMICSANSPARK

10. Sarphatipark
”Sarphaatiparki is een wandelpark? Nee. Sarphattipark is een Comic Sans park.”

Hollanti. Niin hyvä kylttimaa. Arvosana 10/10.


0 Shares
Tagged , , , , , , , ,