Kasper Diem: Kerjääjät ehdottavat perussuomalaisuuden kieltämistä lailla

Kerjaaja

Kasper Diem / Helsinki

Suomen kerjääjät ehdottavat perussuomalaisuuden kieltämistä lailla. Romaniasta kotoisin oleva kerjääjä Claudiu Nicolae onkin jo pidemmän aikaa kerännyt kollegojensa kanssa nimiä jotta tämä suhteellisen tuore poliittinen ilmiö saataisiin kitkettyä katukuvasta.

Aloite onkin jo saanut räjähtävän suosion ohikulkijoiden keskuudessa. Nicolae on kuitenkin realisti.

”Ymmärrän tietenkin että koska en ole Suomen kansalainen minulla ei juurikaan ole täällä poliittista vaikutusvaltaa. Enhän edes voi äänestää täkäläisissä vaaleissa. Mutta kerjättyäni monta vuotta olen huomannut yhteiskuntanne tunnelman muuttumisen, ja sanoisin että fiksuinta olisi tällä hetkellä vain kieltää perussuomalaisuus.”

Nicolae kilistelee likaista pahvimukiaan ohikulkijoille.

”Meillä on Romaniassakin poliittisesti latautunut tilanne, mutta tämä… tämä on kyllä jotain aivan muuta. Ja tällä hetkellä tilanne on se että vain häritsevään perussuomalaisuuteen voi puuttua. Näkisin että siihen pitää saada muutos.”

Nicolae näkeekin ulkopuolisena tilanteen selkeämmin kuin moni muu.

”Totuushan on että perussuomalaisuus on organisoitua toimintaa, johon sisältyy monenlaista epäilyttävää lieveilmiötä niinkuin rasismia, ihmisvihaa ja, miten tämä nyt sanotaan suomeksi… onko ”perseily” sana? Lisäksi sillä on kytköksiä organisoituun pikkunilkkiyteen, niinkuin Soldiers of Odiniin.”

Nicolae kiittää kohteliaasti ohikulkijalta saamaan kolikkoa.

”Minusta näyttäisi yksinkertaisesti siltä että toiminnnallaan Perussuomalaiset vaikuttavat negatiivisesti kaupungin viihtyisyyteen ja kansalaisten kokemaan turvallisuuden tunteeseen.”

Jo neljättä vuotta Helsingin keskustassa kerjännyt Nicolae hymyilee varovaisesti.

”Tämä ei luonnollisestikaan ole mikään joko-tai-tilanne, mutta ihan ajatusleikkinä:  kumman sinä mieluummin valitsisit, perussuomalaiset katukuvassa vai kerjääjät katukuvassa?”

Nicolae osoittaa sormellaan vetoomustaan.

”Sitä minäkin”.


0 Shares
Tagged , , ,