Kuvareportaasi: Suomi 2016

Maamme täyttää ensi vuonna sata vuotta. Juhlavuoden kynnyksellä meidän täällä Kasper Diem -blogissa onkin siksi niin monen muun tavoin pakko kysyä ”missä menet, Suomi?

Kokosimmekin siksi kymmenen kuvaa jotka täydellisesti kiteyttää maamme tilan tällä hetkellä.

KaupunkiEiNuku

Kaupunki joka ei ikinä nuku, Suomi 2016
Monissa Suomen kaupungeissa voi nykyään syödä ulkona kellon ympäri, asia joka ei vielä muutama vuosikymmen sitten olisi ollut edes ajateltavissa.

Teollisuuskatu21_520

Teollisuuskatu 21, Suomi 2016
Modernismin perintö elää voimakkaasti Suomen rakennuskannassa. Vain kaksi prosenttia kaikista rakennuksistamme on rakennettu ennen vuotta 1920.

Keilahalli

Stairway to Heaven, Suomi 2016
Arkkitehtuuri kuitenkin kehittyy. Nykyään moni rakennuttaja uskaltaakin jo tehdä ratkaisuja jotka eivät perustu pelkästään rationalisuuteen.

VIPkoirat

VIP koirat, Suomi 2016
Monessa taloudessa lemmikki on tänä päivänä ottanut lapsen aseman. Nämä eläimet elävätkin usein loisteliasta elämää, ja kulkevat sinun ja huutavien kakaroittesi ohi ihan omaa kaistaansa.

SUomenkapeinovi

Suomen kapein ovi, Suomi 2016
Vaikka kansallinen painoindeksimme on huippulukemisessa vanhan rakennuskantamme arkkitehtuuri laahaa kuitenkin perässä. Tämäkin oviaukko on  mitoitettu paljon hoikemmalle, riisitaudin runtelemalle kansalaiselle.

Jari

Jari on unohtanut avaimensa sisälleSuomi 2016
Vaikka Suomi on korkean teknologian maa, niin useimmat ovat tyytyväisiä siitä että vanhatkin menetelmät ovat silti vielä kunniassa.

Kesajuhlat

Kesäjuhlat, Suomi 2016
Maamme uniikki lainsäädäntö suojelee kansalaisiaan tehokkaasti alkoholin vaaroilta. Mutta se lisää myös vahingossa moniin juhliin tahattoman Guantanamo Bay -teeman.

Ruokatauko

Ruokatauko festivaaleilla, Suomi 2016
Mutta kuka kaipaa prameita ulkoisia puitteita? Kansalaisemme osaavat kyllä tehdä tilaisuudesta kuin tilaisuudesta juhlan.

WeCandoit

Alakoulun ruokasali, Suomi 2016
Motivaatio onkin tämän päivän Suomessa päivänä tärkeä osa koulutusta. Keskuskeittiön valmistama lounaskin menee huomattavasti liukkammin alas jos ajattelee samalla positiivisesti.

VUodenvauvaKivi

Vauva leikkii kiven kanssa, Suomi 2016
Harvaan asutussa maassa jokaisen elottoman esineen voi myös nähdä mahdollisuutena kanssakäymiseen. Tai jos kyseessä on vielä harvemmin asutusta maaseudusta, potentiaalisena elämänkumppanina.

Suomi. Ei mitään hätää.

Lisää kuvia löytyy osoitteessa instagram.com/kasperstromman

 

 

 


0 Shares
Tagged , ,