Ehdotus: Työttömät rakentamaan pyramideja

Kasper Diem / Helsinki

Aina vaan korkeana pysyttelevä työttömyys huolestuttaa. Liiallinen tekemättömyys passivoi, ja isoin huoli on siitä etteivät pitkäaikaistyöttömät pääsisi ikinä enää kiinni työn syrjään.

Suomen hallituksessa tehdään kuitenkin työtä yötä päivää työttömyyden kukistamiseksi, ja tällä viikolla esitelty ratkaisu on ehkä ennakkoluulottomin tähän päivään mennessä. Sen myötä eduskunnan työryhmä uskookin nyt vihdoin kukistaneensa työttömyyden ongelman.

Työryhmän puhemies Bo Hager onkin silminnähden innostunut esitellessään uutta hanketta. Siinä jokainen yli kolme kuukautta työttömänä ollut velvoitettaisiin rakentamaan isoa pyramidia.

Bo Hager säteilee kertoessaan uudesta suunnitelmasta.

”Me täällä eduskunnassa emme elä ikuisesti. On hyvä miettiä jo nyt mikä muisto meistä jää sitten kun aika jättää. Ja siinä tämä valtava työvoimareservi tulee hyvään käyttöön.”

Pyramidin rakentaminen toisikin pitkäaikaista tekemistä monelle laiskalle työttömälle, jotka muuten vain pyörittelisivät peukaloitaan kotona. Työttömät eivät saisi palkkaa, mutta sen sijaan heille maksettaisiin raipaniskuissa.

”Olemme viime vuosina kokeilleet melkein kaikkea, mutta olemme huomanneet että mikään ei tunnu motivoivan. Ei ansiosidonnainen työttömyyskorvaus, ei avoimien työpaikkojen tuonti nettiin eikä edes cv:n kirjoituskurssi. Sen sijaan fyysinen rangaistus on seuraava askel millä motivoimme laiskoja työttömiä.”

Bo Hager näkee hankkeessa paljon hyvää.

”Joskus vanha konsti on parempi kuin pussillinen uusia. Pyramidi on todettu toimivaksi konseptiksi jo muinaisessa Egyptissä. Se on sitä paitsi niin mittava rakennushanke että sillä tulee olemaan erittäin työllistävä vaikutus pitkäksi aikaa.”

Perimätiedon mukaan 100.000 työläiseltä kestää kaksikymmentä vuotta rakentaa yksi pyramidi. Suunnitelmissa on siksi ensin yhden pyramidin rakentaminen Etu-Töölöön, mutta varaus on jo olemassa kolmeen.

Hagerin mukaan suunnitelma onkin aukoton.

”Pitää muistaa että ennen kaikkea työttömät saavat tästä hyvää näkyvyyttä, joka on tarpeen sitten kun heidät pakkorekrytoidaan rakentamaan seuraavaa pyramidia.”


0 Shares
Tagged , , ,