Väite: 90 prosenttia suomalaisista luottaa edelleen poliitikkoihin

Eduskuntatalo

Kasper Diem / Helsinki

Poliitikassa on viime aikoina nähty aikamoista myllerrystä, mutta senkin jälkeen kansalaisten luottamus poliitikkoihin näyttäisi säilyvän entisellä tasolla. Ainakin jos poliitikkojen itsensä puheisiin on uskominen.

Kasper Diem -blogin tavoittaman nimettömänä pysyttelevän poliitikon mukaan 90 % suomalaisista luottaa nimittäin edelleen paljon tai hyvin paljon poliitikkoihin, ja nimenomaan ministereihin.

Mysteeripoliitikko hymyilee leveästi.

”Näin on. Yhdeksäkymmentä hiton prosenttia. Ei kovin huono tulos, vai mitä? Näiden numeroiden valossa ei todellakaan voida puhua mistään luottamuskriisistä”

Julkisuudessa poliitikoista on kuitenkin viime aikoina kirjoitettu paljon, eikä aina mairittelevassa valossa. Mistäköhän näinkin korkea luku sitten johtuu?

“Mistä se johtuu? Vaikea sanoa, mutta ei se minusta mitenkään uskomattomalta kuulosta. Toki näitä asioita voi tietenkin rivitoimittajan olla vaikea ymmärtää”

Mutta onko kyseessä yksittäisen ihmisen mielipide, vai laajempi otanta?

”Olen tarkistanut numerot perustuslakiasiantuntijoilla. Usko pois.”

Nimettömänä pysyttelevä ministeri väläyttää lopuksi jos mahdollista vieläkin valloittavamman hymyn.

”Kaikki on toisin sanoen kunnossa, ja kansan tuki on edelleenkin laaja. Tosin ei se mikään ihme ole. Velvoittaahan EU:n lainsäädäntökin jo suomalaiset luottamaan poliitikkoihin.”


0 Shares
Tagged , ,