Lapseni, polkusi tunnolliseksi työntekijäksi alkaa tänään

Portrait_eines_selbstbewussten_Burschen

Lapseni, tänään aloitat peruskoulun.

Se tulee olemaan iso osa elämääsi seuraavan vuosikymmenen ajan, ja tulet oppimaan paljon. Tulet myös tapaamaan paljon erilaisia ihmisiä, puhumattakaan niistä elämänmittaisia muistoista mitä tulet saamaan.

Mutta muistathan aina että peruskoulu on niin paljon muutakin kuin pelkkää oppimista!

Niinkuin Wilma-ohjelmisto. Et tietenkään voi vielä tietää mikä se on, mutta voin kertoa sinulle että se on 1990-luvun loppupuolella suunniteltu kouluissa käytettävä tietokoneohjelmisto, jota ulkonnäön perusteella ei ole päivitetty kertaakaan sen jälkeen.

Olet ehkä kuullut että tämän ohjelmiston tärkein tehtävä on vasikoida siitä josko olet tullut myöhässä kouluun vai et. Mutta voin kertoa että se ei pidä alkuunkaan paikkansa.

Ei, Wilman tärkein tehtävä on totuttaa sinut huonosti suunniteltuihin tietokoneohjelmiin. Miksi tämä on tärkeää, kysyt? Koska huonosti suunnitellut tietokoneohjelmat tulevat tulevaisuudessa olemaan niin iso osa aikuista elämääsi. Luulit että Wilma on kehno? Ha ha, odota kunnes näet Powerpointin.

Tulet myös saamaan jo ensimmäisestä luokasta lähtien läksyjä.

Älä kuitenkaan pelkää – läksyt ovat ainakin alaluokilla lähinnä symbolisia.

Ehkä olet kuullut aikalaisiltasi että läksyjen tehtävä on syventää opittua ja palauttaa asiat muistiin? Ha ha, lopeta. Sen nyt voisi tehdä seuraavana päivänä koulussakin.

Ei, läksyjen tärkein tehtävä on totuttaa sinut jo pienestä pitäen siihen että on ookoo tuoda töitä kotiin.

Katsos, ideana on luoda sinulle kalvaava tunne siitä ettei kaikkia töitä ikinä voi saada tehtyä työpäivän aikana. Vaan että osan niistä on vääjäämättä otettava kotiin ja viimeisteltävä illalla keittiöpöydän ääressä kuun loistaessa. Me kaikki toivomme että otat mukaan tämän tunteen aikuisuuteen.

Kun miettii niin tässä on oikeastaan jännä tuplastandardi, koska sitten kun aikuisena tuot töitä kotiin kaikki tulevat paheksumaan sitä.

Älä kuitenkaan kuuntele heitä. Voittaja on se joka tekee eniten töitä, ja paheksujat ovat luultavasti vain kateellisia koska heillä itsellään ei ole töitä.

Niin, tulevaisuudessa töitä ei tule riittämään kaikille. Joten sinun tulee olla paras kaikessa missä teet. Toiseksi paras ei riitä kisaillessasi töistä tulevaisuudessa, koska kilpailu tulee olemaan verinen. Muista se.

No niin lapseni, onhan sinulla reppu pakattuna? Hyvä. Sitten mennään.

Pidäthän nyt hauskaa minunkin puolestani ensimmäisenä koulupäivänäsi. Ja muista että Suomen koululaitos on maailman paras!


0 Shares