Raportti: Leikkipuistojen kannattavuus vähäinen

Rutschbahn1

Säästötoimenpiteet ovat puhuttaneet laajalti viime aikoina. Suomen hallituksen mukaan kotimaisen työn tuottavuutta pitäisi nimittäin nostaa, ja lääke tähän olisi suunnitelman mukaan se että kaikki tekisivät kaksikymmentä minuuttia pidempään töitä päivittäin.

Vaikka kaikki eivät luonnollisestikaan usko tähän menetelmään säästöt eivät luultavasti ole jäämässä siihen. Suomen hallitus on nimittäin nyt Kasper Diem -blogin tietojen mukaan tilannut uuden raportin jossa käy ilmi ettei työn heikko tuottavuus ole ainoa asia joka riivaa maatamme.

Yksityisen EK-instituutin tutkija Bo Hager näkee maassamme monta rahareikää, mutta yksi on erityisen pöyristyttävä.

”Yksi sana: lasten leikkipuistot. On syytä kysyä miten kauan voimme katsoa näitä monumentteja rahantuhlaukselle ennen kun Euroopan unioni puuttuu asiaan.”

Tutkija Hager katsoo silmälasiensa yli.

”Raportimme on yksisselitteinen. Leikkipuistot eivät tuota latin latia. Ja pöyristyttävintä on että suurin osa veronmaksajista ei edes leikkii niissä. Näyttäisikin siltä että lähinnä puistoja käyttävät työelämän ulkopuolella olevat loiset.”

Puhuuko Hager siis lapsista?

”Niitä voi tietenkään kutsua miksi haluaa. Mutta oli miten oli niin nämä  leikkipuistot tuottavat noin miljoona euroa tappiota tunnissa – summa joka on suoraan pois sairaanhoitajien palkoista.”

Ihanko totta?

”No he he, okei, ei nyt ehkä miljoonaa euroa. Se oli summa jonka vedin hatusta. Mutta se on fakta etteivät ne kuitenkaan tuota mitään, joten jokainen ymmärtää ettei Suomi Oy:llä nyt kertakaikkiaan ole niihin tässä taloustilanteessa varaa.”

Bo Hager katsoo tiukasti silmiin.

”Tietenkin tämä on vasta alkua. Oletko ikinä miettinyt miten epätehokasta maankäyttöä hautausmaat ovat? Eihän se estäisi että joissakin paikoissa olisi vaikka maksullinen parkkikenttä päällä vaikka siellä muutaman vainaja makaisikin maan alla?”

Tutkija Hager pudistaa päätään.

”Maamme tarvitsee nyt uuden kurssin. Sillä jokainenhan ymmärtää että lapsi joka tottuu pienestä pitäen siihen että leikkiminen on ilmaista vaatii herkästi aikuisena kohtuuttomia asioita, niinkuin jokamiehenoikeutta.”

”Ja se on sitten muuten asia johon meidän todellakin täytyy hallituksen tasolla puuttua.”


0 Shares
Tagged ,