Kymmenet ihmiset erosivat eilen kirkosta katsottuaan televisiosta Romanovin kivet -elokuvan

Romanovinkivet

Kasper Diem / Helsinki

Kymmenet ihmiset erosivat eilen illalla Suomen evankelis-luterilaisesta kirkosta katsottuaan Aleksi Mäkelän ohjaaman elokuvan Romanovin kivet. Teos on ohjaajan ensimmäinen kokopitkä elokuva, ja sitä pidetään yleisesti Suomen ensimmäisenä toimintakomediana.

Eroaminen ei kuitenkaan johtunut mitenkään erityisesti elokuvan sisällöstä, eikä eilinen myöskään näyttäytynyt piikkinä eroamistilastoissa. Itse asiassa eilen erosi tilastojen mukaan kirkosta juuri sen verran ihmisiä kuin aina normaalistikin lauantaisin.

Elokuvan jälkimainingeissa kirkosta eronnut Saaresmaan Jukka ei myöskään vyöryttäisi syitä teoksen niskoille.

”Ai niin, tuliko se leffa eilen televisiosta? Kyllä minä taisin sitä toisella silmällä vilkuilla. Mutta sillä ei kyllä ollut mitään tekemistä eroamiseni kanssa, koin yksinkertaisesti että aika on nyt kypsä.”

Saaresmaa kohauttaa hartioitaan.

”Olen harkinnut kirkosta eroamista pidemmän aikaa, ja eilen nyt sattui olemaan vähän luppoaikaa elokuvan päättymisen jälkeen. Päätin yksinkertaisesti vihdoinkin toteuttaa tämän pitkäaikaisen aikeen.”

Tilastotieteilijä Bo Hager Valtion tilastokeskuksesta ei myöskään pidä tilannetta epänormaalina.

”Mitään piikkiä eroamisissa ei ole meilläkään havaittavissa. Kirkosta eroaa joka päivä muutamia kymmeniä ihmisiä. On täysin normaalia että jos elokuvan jälkeen ei vielä nukuta saattaa viikonloppuna mennä tietokoneelle ja erota kirkosta. Näin tapahtuu joka päivä, eikä viikonlopput ole millään tavalla poikkeus.”

Saaresmaan Jukka kurtistaa kulmiaan.

”Mistä se elokuva edes kertoi? Haluan joka tapauksessa alleviivata että siihen eroamiseeni liittyy yksinomaan se etten koe että kirkolla on mitään roolia elämässäni. Se että telkkarista tuli joku leffa on pelkkää sattumaa.”

Saaresmaan miettii hetken suhdettaan kirkkoon.

”Voisin jopa mennä niinkin pitkälle että väittäisin että kirkolla on minulle jopa vähemmän merkitystä kuin Romanovin kivet -elokuvalla, jos voit uskoa moista.”

Kasper Diem -blogi ei pyrkinyt juttua varten ottamaan yhteyttä Romanovin kivet -elokuvan ohjaajaan, koska syy- ja seuraussuhdetta jutussa esiteltyjen asioiden välillä ei selvästikään ole.


0 Shares
Tagged , , ,