Urheilijoiden ei tarvitse ensi vuodesta lähtien enää lajitella biojätteitään

biojate

Viime viikolla moni huippu-urheiljat koki kovan taka-iskun kun Puolustusvoimat ilmoitti että Kaartin jääkärirykmentin urheilijoille räätälöity muita lyhyempi sotilaskoulutus näillä näkymin loppuu.

Uutinen on pettymys varsinkin niille eliittiurheilijoille jotka mielellään suorittaisivat varusmieskoulutuksensa lyhemmässä ajassa kuin muut.

Tänään johtavat urheiluliitot allekirjoittivat kuitenkin historiallisen sopimuksen joka helpottaa monen urheilijan elämää, koska sen mukaan urheilijoiden ei ensi vuoden alusta saakka tarvitse enää lajitella biojätteitään laisinkaan.

Suomen Yleisurheiluliiton puheejohtaja Bo Hager on syystäkin sopimukseen tyytyväinen.

”Meille oli luonnollisestikin iso takaisku että Kaartin jääkärirykmentin Urheilukoulu lopettaa ammattiurheilijoiden suosimisen, ja että parhaat urheilutoivomme joutuvat tästä lähtien samalle viivalle muiden kanssa. Fakta on kuitenkin se että urheilijat tarvitsevat kuitenkin jatkossakin ajansäästöä. Ja yksi tehokas keino yhteiskunnallemme tarjota sitä on antaa heille poikkeuslupa olla lajittelematta biojätteitään. Ikinä.”

Puheenjohtaja Hager on kuitenkin myös tyytyväinen siihen että nyt voimaan tuleva sopimus ei koske pelkästään eliittiurheiljoita, vaan neuvottelun tuloksena sen piiriin on sisälletty kaikki jotka jollain tavalla tunnustavat urheilullisen elämäntyylin omakseen.

”Ne jotka kuuluvat johonkin joukkueeseen on tästä lähtien tietenkin vapautuksen piirissä, ja voivat siis huolettaa heittää banaaninkuorensa sekajätteisiin. Mutta vapautukseen oikeuttaa myös ihan tavallinen kuntosalijäsenyys. Tai mitä hittoa, kunhan olet joskus pitänyt jalassasi juoksutrikoita voit puolestani viskata kahvinporot ympäri pihaa miten sattuu.”

Urheilupiireissä uutinen on otettu kiitollisina vastaan ja kiitetty sopimuksen tuomaa ajansäästöä. Samaan hengenvetoon urheilijat haluavat kuitenkin muistuttaa ett heitä kiusataan vielä tämänkin jälkeen monella eri tapaa aivan turhaan. Erityisenä vääryytenä pidetään muun muassa sitä että urheilijan pitää jatkossakin katsastaa autonsa tavallisella katsastusasemalla määrä-ajoin ”niin kuin kuka tahansa ei-urheileva luuseri.”

Lue myös: Naisten kymppi sittenkin vain kahdeksan kilometrin pituinen


0 Shares
Tagged , ,